Annons

Nicki Pedersen ännu inte återställd

Nicki Pedersen fick inte det beskedet han ville ha i lördagens GP-tävling. Nu missar Dackarnas stjärndansk kvartsfinalerna mot Indianerna.
Nyheter • Publicerad 1 september 2014
Nicki Pedersens axel är inte tillräckligt återställd och han tvingas nu lämna återbud till Dackarnas kvartsfinaler mot Indianerna. Foto: Per Hammenvik
Nicki Pedersens axel är inte tillräckligt återställd och han tvingas nu lämna återbud till Dackarnas kvartsfinaler mot Indianerna. Foto: Per HammenvikFoto: Per Hammenvik

Det har hänt en del saker i båda lägren inför kvällens kvartsfinal. Dackarna hade hoppats att få tillbaka Nicki Pedersen. Så blir det med stor sannolikhet inte.

– Han kan inte hålla i cykeln när det drar i väg, det var exempelvis därför han körde i under sitt sista heat i GP-tävlingen i lördags, säger Dackarnas sportchef Mikael Karlsson.

Annons

Efter fredagens GP-träning var förhoppningarna stora på att han skulle vara tillbaka till veckans kvartsfinaler, men nu blir det alltså inte så.

Däremot är Robin Aspegren tillbaka i laget.

– Han tränade i fredags och körde elit B-match i lördags med bra besked.

I övrigt är det samma lag som förra veckan som kommer till start för Dackarna. Eventuellt kan Mikkel Bech komma att köra någon av dagarna.

– Han kör i Polen nu i kväll (söndag) och skulle han göra en riktigt bra tävling kan han bli aktuell.

Indianerna åkte på en riktig käftsmäll vid lördagens GP-tävlingar. Deras stora stjärna, VM-sexan Niels-Kristian Iversen kraschade otäckt. Han missar nu båda kvartsfinalerna. I och med det så slänger Indianerna in både Piotr Swiderski och Cameron Woodward i laget och ut åker Joel Andersson.

Tappet av Iversen innebär givetvis att en toppförare försvinner, men med både Woodward och Swiderski i laget är det ett på papparet jämnare lag som kommer till start på G&B Arena i morgon.

– Jag tycker ändå chanserna ökat något för vår del den här veckan jämfört med förra. Visserligen har vi nästan samma lag som vi skulle haft förra veckan, men nu har vi kunnat sortera upp saker och ting i lugn och ro. Jag tror helt säkert vi kan ge dem en tuff match.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons