Annons

Miljonsatsning av KFF på nya brassar

Kalmar FF gör sin största satsning någonsin.
För 2,5 miljoner kronor ska klubben låna tre brasilianska toppspelare.
- Med den här satsningen spänner vi bågen ytterligare, säger KFF:s ordförande Ronny Nilsson
Nyheter • Publicerad 16 december 2003

I söndags hade Kalmar FF:s styrelse ett möte. Den närmsta kretsen kring Kalmar FF jobbade fram en budget för 2004 och två budgetar för 2005 (en för allsvenskan och en för Superettan).

Tillsammans med de andra i styrelsen kunde Ronny Nilsson öronmärka två till två en halv miljon kronor för att satsa på att spetsa truppen ytterligare.

Annons

Ansvar mot Kalmar

- Vi har noggrant tittat på våra intäkter och kostnader för nästa år. Och med den här satsningen så har vi lagt en nollbudget. Jag är själv egentligen lite tveksam till att satsa så här stora pengar, men samtidigt har vi ett ansvar mot fotbolls-Kalmar att inte åka ur allsvenskan för tredje gången på fem år.

- Det är hela tiden en balansgång med ekonomi och det sportsliga, förklarar Ronny Nilsson.

Med tanke på att Kalmar FF redan har lyckats få "hem" två före detta utlandsproffs, Tobias Carlsson och Svante Samuelsson, samt ska satsa ytterligare runt 2,5 miljoner kronor gör att den allsvenska satsningen är större än någonsin. Jämför vi med hur det såg ut inför de andra allsvenska säsongerna 1999 och 2002 är skillnaden markant:

° 1999. KFF satsade 900 000.

Östers Lasse Johansson, då kallad 600 000 kronorsmannen, var den ende etablerade spelaren. De andra var Håkan Lindqvist (kom tillbaka från Färjestaden) Göran Bexell (Kalmar AIK), Andreas Kling (Kalmar AIK), Daniel Holm (Nybro).

° 2002. Kalmar FF satsade 1,1 miljoner kronor.

Patrik Rosengren, från Mjällby, kostade 725 000 kronor och var den ende som tog en ordinarie plats. Anton Holmberg, från Umeå, kostade 400 000 kronor. Vesa Vasara kom gratis från Jokerit.

Ronny Nilsson jobbar själv med att lösa de brasilianska spelarna. Han gör ingen hemlighet av att en av de tre är förra årets succébrasse Daniel Mendes.

- De andra två är också riktigt bra spelare, även om jag inte själv har sett dem spela.

Annons

Klart innan jul?

- Vi förhandlar med flera olika personer, men jag tror att det kan bli klart redan innan jul. Nu är vi i alla fall överens om att kontrakten bara ska löpa över ett år, det är bra, säger en belåten Ronny Nilsson.

Förra veckan sa du till Barometern att det kanske skulle bli för dyrt. Har brassarna sänkt garden lite?

- Ja. Men det är ändå inte säkert vi kan lösa de här spelarna. Gör vi inte det så får vi leta vidare efter andra namn. Helt klart är att vi kommer att få två eller tre brassar och att det max får kosta Kalmar FF 2,5 miljoner kronor.

Hur bra blir Kalmar FF med tre brasilianska spelare?

- Förhoppningen är inte att vi ska bli ett topplag, utan att etablera oss i serien. Men i den här världen går det inte att lämna några garantier även om vi gör en storsatsning.

Ulrik Sandebäck
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons