Annons

Meriterad amerikansk coach på väg till laget

Amerikanen Jonathan Mitchell, 28, är i det närmaste klar som spelande coach för Oskarshamn Baseboll.
Dessutom har klubben "fått" en plats i Cupvinnarcupen.
Nyheter • Publicerad 17 december 2003

Förra säsongen siktade Oskars-hamn Baseboll på att vinna

SM-guld - och misslyckades.

Annons

Nu fortsätter satsningen, i första hand mot slutspel.

28-årige amerikanen Jonathan Mitchell har accepterat ett kontraktsförslag som innebär att han kommer att vara såväl catcher som tränare och coach för laget nästa säsong.

- Man ska väl inte ropa hej, men i stort sett är det klart, vi väntar bara på postgången från USA, säger Oskarshamn Basebolls vävningsansvarige Kalle Knutsson.

Hur bra är han?

- En av de bästa vi någonsin haft, men framför allt hoppas vi att han kommer göra ett bra jobb som tränare.

Ledare för collegelag

Den senaste säsongen var Mitchell coach för ett collegelag i Tuscon i USA, men tidigare har han spelat så pass högt upp som i Minor League - ligan under Major League.

- Han vill komma till Sverige för att få headcoacherfarenhet, säger Knutsson, som själv coachat laget de senaste säsongerna.

Han har dock inte haft möjlighet att träna laget eftersom han bor

i Sölvesborg.

Annons

Senast Oskarshamn Baseboll hade en renodlad tränare var när amerikanen Shannon Stevens höll

i trådarna 1999, då i division I.

- Det blir mer ordning och reda med en tränare som bor i stan, det finns så mycket smågrejer som han kan göra för att hjälpa spelarna - sedan tror vi att det är viktigt för utvecklingen av våra juniorer, säger ordföranden Thomas Jacobi.

Chetwynd aktuell

Den som rekommenderat Jonathan Mitchell är fjolårssuccén Josh Chetwynd. Även Chetwynd, som pluggar till advokat i USA, kan bli aktuell för spel nästa säsong - dock endast i Cupvinnarcupen.

- När det blev klart att vi fick en plats i Cupvinnarcupen hörde han av sig och sa att han ville komma över och spela nån månad under sommaren, säger Jacobi.

Att Oskarshamn Baseboll - som förlorade cupfinalen mor Sundbyberg - trots allt fått en plats i Cupvinnarcupen stod mer eller mindre klart redan ett par veckor säsongen.

- Det finns tre europeiska cuper, en för svenska mästarna och en för cupmästarna, de väljer vika cuper de vill spela i och det lag som lyckats bäst vid sidan av de två får plats i den tredje cupen, förklarar Thomas Jacobi.

För ett par veckor sedan tackade klubben formellt ja till att delta

i Cupvinnarcupen som arrangeras

Annons

i Österrike 14-20 juni.

Vad gäller övriga värvningar står en amerikansk pitcher på önskelistan.

- Vi har en riktigt vass kille på gång, blir han inte draftad så kanske vi kan få loss honom,, säger Kalle Knutsson.

christian gustafsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons