Annons
Mikael Mattsson gör sensationell comeback i Nybro Vikings och är på väg att spela till sig en plats i truppen.
- Jag är glad för varje sekund på isen jag får, säger 26-åringen
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2005
Två avslitna hälsenor stoppar inte Mikael Mattsson som kan bli Nybro Vikings stora joker den här säsongen. 
FOTO: SONJA PALM
Två avslitna hälsenor stoppar inte Mikael Mattsson som kan bli Nybro Vikings stora joker den här säsongen. FOTO: SONJA PALMFoto: 

I början av juli förra sommaren slet han av hälsenan för andra gången. Domen från läkaren var klar och tydlig.

"Du kan aldrig mer spela hockey".

Annons

I dag, ett drygt året senare, är han med och kämpar om en av de två öppna forwardplatserna i laget.

- Det känns riktigt bra i kroppen och nu är det upp tillmig att bevisa att jag ska ha en plats i laget. Jag njuter av varje stund jag är med, säger Mikael Mattsson.

Gjorde mål direkt

Årets första träningsmatch borta mot Borås förra helgen var Mattssons första match på 18 månader. Han stärkte sina chanser till ett kontrakt och visade att målkänslan är kvar.

- Jo, det var en härlig känsla att få göra mål. Senaste matchen jag spelade var för Oskarshamn i februari förra året, berättar Mikael Mattsson.

I hemmapremiären mot Nyköping spelade Mattsson tillsammans med John Thydén och Tobias Forss i fjärdekedjan. Det blev inte så mycket istid, mycket på grund av alla utvisningarna i matchen.

- Men jag är nöjd att jag ändå får chansen att bevisa för Tisell att jag ska ha en plats i laget. Hittills tycker jag det känns bättre på träning än i matcherna, men det var ju längesedan jag spelade.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons