Sista sparken sänkte Oskarshamns AIK mot Skene.
I 92:a minuten gjorde Tomas Erlandsson matchens enda mål.
- Vi var inte tillräckligt gedigna i anfallsspelet, säger OAIK-tränaren Mikael Persson
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2005
OAIK föll tungt mot Skene, som avgjorde matchen på övertid. Peter Törnström & Co lyckades inte få ordning på anfallsspelet.FOTO: PER HAMMENVIKFoto:

Ett OAIK på uppåtgående, stärkt efter 1-1 borta mot Jönköpings Södra, hade en riktigt rimlig poängchans hemma mot Skene.

Men man var inte tillräckligt på tårna mot ett välorganiserat bortalag. Redan efter tio minuters spel höll merparten av de 175 åskådarna att sätta kaffet i halsen, då Skenes Marcus Elzer drog på med ett överraskande skott som OAIK-målvakten Mikael Axelsson med nöd och näppe tippade över ribban. Fyra minuter senare var Elzer framme igen men även den gången var Axelsson med på noterna. Första delen av första halvlek var egentligen en enda kavalkad i bra Skenechanser. Visst, OAIK skapade något då och då (bland annat ett hyfsat volleyskott från Joakim Jansson) men kändes alldeles för tamt.

- Vi var inte tillräckligt gedigna i vårt anfallsspel, stod för stilla och fick inte någon rörelse på spelet, säger Mikael Persson.

I andra halvlek lyfte sig OAIK markant och hade i 62:a minuten ett bra läge där Hadi Kaawar efter en frispark fick på ett bra skott. Hemmaspelarna tyckte att bollen tog på en Skeneförsvarares hand och skrek efter straff, men domaren Per-Olof Petersson valde att inte blåsa.

OAIK:s klart bästa möjlighet kom med tre minuter kvar av ordinare matchtid. Inhopparen Ricky Gashi sprang till sig ett bra läge och passade vidare till Joakim Lengyel. Skenemålvakten Jimmy Allansson var långt ute och täckte och kolliderade med Lengyel. OAIK-spelarna och publiken ville ha det till straff eller frilägesutvisning. Domare Petersson valde dock att inte blåsa.

- Jag väljer att inte kommentera den situationen, säger Mikael Persson.

I stället kom matchavgörandet på övertid - på matchens sista spark. OAIK-spelarna släppte enkelt igenom Tomas Erlandsson som lika enkelt placerade 0-1-bollen.