Många mål efter trist start

Det blev en allsvensk match med två ansikten mellan Kalmar och Norrköping. Första halvlek tempofattig och sövande. Andra halvlek många mål och halvtrevlig fotboll. Två jämna lag fick med sig var sin poäng, 2–2 (1–0).
Nyheter • Publicerad 17 juni 2013
Kalmar FFs Markus Thorbjörnsson tar ner bollen framför IFK Norrköpings Imad Khalili under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF och IFK Norrköpings FF på Guldfågeln arena i Kalmar.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX

Tristessen var nästan total i första halvlek. Spelet var hafsigt som bäst och okoncentrationen i anfallet var påtaglig. I alla fall hos IFK Norrköping som med lite bättre skärpa mycket väl kunde gjort tre mål i första halvlek, men det blev inget. Chanserna fanns, men Kalmars ytterbackar Emin Nouri och Mats Solheim är väl skolade i konsten att stå på rätt plats vid rätt tillfälle och såg till att Norrköping inte kunde spräcka nollan.

Helt ologiskt var det i stället Kalmar som spräckte nollan. Måns Söderqvist fick bollen ungefär 30 meter från mållinjen och drog till. Bollen touchade en försvarare och fick David Nilssons målvaktsingripande att se mycket dråpligt ut.

Om Kalmars försvarare stod på rätt plats i första halvlek var det precis tvärt om i andra. Kvitteringen styrdes in via Markus Thorbjörnsson på Gunnar Heidar Thorvaldssons skott och några minuter senare använde sig Christopher Telo av Mats Solheim för att ge Norrköping ledningen.

Andra halvleks målkavalkad var inte över där. Melker Hallberg stod för ett drömmål när han lade upp bollen och drog till volley, och ordnande därmed en poäng till sitt Kalmar.