Hoppet om division 1 lever fortfarande för Målilla Bandy.
Efter gårdagens seger mot Skirö, 8-2, återstår nu bara ett hinder: Lesjöfors.
- Det här måste vi klara, säger Målillamålvakten Peder Zackrisson.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2005

13-5 blev det totala resultatet mellan Målilla och Skirö i den första play off-rundan till division 1.

Nu väntar play off-runda nummer två för Målilla och där väntar Lesjöfors. Första matchen av två spelas på onsdag på Lesjöfors hemmais. Segraren efter de två mötena lagen emellan är klart för division 1.

- Det här blir en lång resa, säger Målillatränaren Fredrik "Lillis" Johansson.

Storspelande Zackrisson

Och längre kan den bli om stabile, och stundtals storspelande, målvakten Peder Zackrisson missar onsdagens match. Han ska nämligen bli pappa för första gången i dagarna.

- Om det skulle krocka missar jag helt klart matchen, sånt här går ju inte att styra, säger han.

Zackrisson var en av matchhjältarna i gårdagens 8-2-seger hemma mot Skirö. Han räddade vid flera tillfällen, både med tur och skicklighet, hemmalaget.

- Han tog det han skulle ta, sammanfattar "Lillis" Johansson.

- Ja, och jag hade ju tur nån gång också, säger Zackrisson själv.

Målilla fick i övrigt en drömstart. 1-0 gjorde Thomas Nyman sex minuter in på matchen efter läcker genomskärare från Andrej Naumov. Ryssen var, för övrigt, tillsammans med Zackrisson bästa Målillaspelare på plan.

Naumov satte själv 2-0 fyra minuter senare efter ett flygande anfall.

Trots tvåmålsledning hade Målilla problem på mitten. Någon som dock löste sig efter 3-0-målet som kom 31 minuter in på matchen, signerat Kent Henriksson, efter en hörnretur från långt håll.

I slutet av första perioden drabbades Målilla av ett tungt avbräck när anfallsspetsen och målskytten Thomas Nyman, tillsammans med Skirös Kjell Johansson, åkte ut tio minuter efter ett bråk.

- Jag förstår att det kokar över för Thomas, de hade punktmarkering på honom hela tiden, säger "Lillis" Johansson.

Avbräcket blev dock inte så kännbart som man skulle kunnat tro.

- Andra klev fram istället, säger Johansson.

I andra halvlek avgjorde hemmalaget med två mål (5-1 och 6-1) inom loppet av en minut. Först tryckte Ola Nilsson in bollen från extremt snäv vinkel och sen åkte Magnus Fransson igenom på vänsterkanten, där Skirö hade svårt att stoppa Målilla hela matchen.

- Vi gör vad vi ska, inte mer, sammanfattar Johansson.

Peder Zackrisson var av samma uppfattning efter matchen.

Spelar ni i division 1 nästa säsong?

- Det måste vi klara, den målsättningen har vi haft hela säsongen och den är ännu inte uppfylld. Det är bara att bita i, säger "Zacke".

° I första halvlek utgick Tony Thorsell, med en skadad axel. Hur allvarlig skadan är, är ännu oklart.

- Otur för honom, han har brutit nyckelbenet två gånger tidigare, säger Fredrik "Lillis" Johansson.

MARTIN SVENSON

Målilla: Thomas Nyman 2, Andrej Naumov, Kent Henriksson, Jonas Bexell, Ola Nilsson, Magnus Fransson, Håkan Ankar.