Lindsdal vek ner sig

Trygga, taktiska Lindsdal har kollapsat. 2-6 mot Växjö Norra i lördags. 2-5 i seriefinalen i går.
- Virrigt och ängsligt. Spelet vi haft är borta, suckar Lindsdalsspelaren Mattias Fischman efter andra stjärnsmällen på fyra dagar.
Nyheter • Publicerad 6 september 2006
Tremålsskytten Eric Svensson höjer näven i luften efter 2-2-målet. Älmeboda/Linneryd vände 1-2-underläge mot Lindsdal i seriefinalen till 5-2 och har nu kopplat ett säkert grepp om biljetten till division 2. foto: Per SandebäckFoto:

De svart-gula tog inte chansen att koppla greppet om serieledningen. Det gjorde Älmeboda/Linneryd. Kronobergarna har nu fyra poäng upp med fyra matcher kvar att spela.

- Bara att konstatera att vi inte är mogna att hantera den här situationen. Andra halvlek var fruktansvärd. Jag har aldrig sett oss agera så här, säger Lindsdals-tränaren Jonas Klippvik.

686 åskådare, publikrekord på Linneryds IP, fick se en händelserik tillställning men bara ett lag som agerade som ett lag.

En kort stund i första halvlek visade Lindsdal upp sitt vägvinnande kortpassningsspel med högt bolltempo. Men mer än ett par bra inlägg från högerkanten av Mattias Fischman blev det inte.

Samspelta Älmeboda/Linneryd med de slipade forwardsspjuten Ola Holgersson (förra säsongen i Mjällby) och Eric Svensson på topp var klart vassare.

Hemmalaget tog ledningen men Lindsdal kom tillbaka in i matchen efter att Viktor Fredriksson kapats i straffområdet. Johan Göransson slog straffen välplacerat till vänster om Henrik Karlsson i målet.

Vaket av Sjöö Tio minuter in på andra halvlek bjöd Älmeboda/Linneryd på nästa mål. Målvakten plockade upp en bakåtpassning. Domaren dömde frispark och en kvicktänkt Robin Sjöö snodde direkt åt sig bollen och petade den till Viktor Fredriksson som fick öppet mål.

2-1 till Lindsdal och 35 minuter kvar att spela.

- Svårt att analysera så här direkt efteråt vad som hände. Jag är bara otroligt besviken just nu. Samtidigt gör Älmeboda/Linneryd det bra. De får verkligen ut allt ur sitt lag, säger Mattias Fischman.

Holgersson het Ola Holgersson låg bakom 2-2 i den 65 minuten när han sprang förbi Lindsdalsförsvaret och serverade Eric Svensson öppet mål. 3-2 var matchens delikatess, en språngnick av Ola Holgersson.

Lindsdal hade ingen kraft att trycka på och var aldrig nära en kvittering.

I stället kunde Eric Svensson göra ytterligare två hemmamål i slutminuterna. 4-2-målet gjorde han helt ensam mot tre Linds-dalsförsvarare.

- De var både mentalt och fysiskt bättre än oss. Vi kastar till och med ett inkast till dem som de därefter gör mål på, säger Jonas Klippvik.

Har ni drabbats av den berömda guldfrossan?

- Grundorsaken är att vi just nu har för dålig konkurrens i laget. Det är alldeles för bekvämt, för få gör jobbet.

Pinsamt uppträdande Nykomlingen Älmeboda/Linneryd sköter sig utmärkt på planen. Värre är det vid sidan om. Hetlevrade tränaren Mikael Andersson visste vad han gjorde när han i sitt kontrakt fick inskrivet att klubben ska hjälpa honom att betala eventuella böter.

I går blev han avvisad från bänken av domaren Levente Szasz efter högljudda protester över en utebliven straff. När han motvilligt gick bort från planen var det inga vackra ord han levererade till den assisterade domaren.

Ett oförsvarbart agerande som måste bli kostsamt för klubben.

Lindsdal: Johan Göransson, Viktor