Annons

Linda Algostssons perfekta terrängritt

Linda Algotsson gjorde en perfekt terrängritt på Riberborgsparken i Malmö vid lunchtid. Det innebär att hon nu klättrar i resultatlistan.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2013
Foto: 

Efter ritten ligger hon nu åtta.

– Hästen gjorde bra jobb åt mig. Jag kunde bara sitta och njuta, säger Linda Algotsson till SVT.

Annons

– Vi hade flyt och hästen var fokuserad. Hon blev extra taggad av publiken.

Det är noll fel som gäller för Sveriges EM-lag i fälttävlan när terrängritten avgörs i dag. Bara så kan Frida Andersén, Niklas Lindbäck, Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål försöka ta in på ledande Tyskland och vara säkra på att hålla undan för trean Storbritannien som nafsar i hasorna.

aTidigare gjorde Frida Andersén och Herta, Sverige första lagryttare i terrängen noll fel på hinder och hela 31 sekunder tillgodo på tiden.

- Jag kan inte må bättre, det är en lättnad att gå i mål och hästen är fantastisk, säger hon.

- Jag hoppas det ska inspirera resten av laget.

Hon hade en bra känsla före start, säger hon, och blev första ryttare att ta den snabba, men svåra vägen över hinder 10.

Hon red dessutom med lånade ridstövlar som var för små och bökiga att knäppa i skaften. Så ena blixtlåset fick helt enkelt vara öppet under ritten.

Frida Andersén står nu kvar på sina straffpoäng från dressyren, 46,0.

Sex svenska ryttare startar individuellt: Dag Albert, Sandra Gustafsson, Anna Hassö, Linda Algotsson, Malin Petersen och Johan Lundin. Av dem ligger Anna Hassö bäst till med 50,2 straffpoäng på plats 32.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons