Annons

Lasse Svensson leder IFK Kalmar

Lasse Svensson fick frågan i helgen. I går presenterade han sig som ny tränare för IFK Kalmar.
Nyheter • Publicerad 6 november 2009
Foto: Mikael Eklund

När tränaren Spiros Toulikas tackade ja till att bli skandinavisk scout för grekiska ligalaget Larissa så valde IFK Kalmar att vända blicken mot den egna organisationen. Lasse Svensson har varit ungdomsledare i IFK Kalmar i sex år och dessförinnan var han assisterande till Leif ”Peps” Persson i Färjestadens GoIF. Om han är färsk som tränare så är meriterna från den egna spelarkarriären större.

– Jag har haft förmånen att ha haft tränare som Hasse Backe, Arne Skotte och Rolf Zetterlund, berättar den gamle allsvenske målvakten som bland annat spelat för Örebro och Öster.

Annons

På gårdagens träff i Gröndal avtackades det förra tränarteamet med blommor. Samtidigt blev det en överraskning för spelarna när Lasse Svensson reste sig upp och presenterades som ny tränare.

– Fram tills mötet visste vi inte om det skulle bli Spiros eller inte. Nu blev det Lasse och det var lite överraskande men jag tror att det är en bra lösning. Han känner alla tjejerna i laget, säger Elin Olofsson mittback och representant för spelarrådet.

För Lasse Svensson är målet inför 2010 självklart.

– Vi ska etablera oss i division 1 och det blir en stor utmaning för oss. Jag känner föreningen väl eftersom jag varit ungdomstränare här flera år och jag känner ett stort stöd inför den här uppgiften, säger Lasse Svensson. Sportchefen Lennart Johansson:

– Ibland blir man blind för alla de duktiga ledare man har i den egna föreningen. Lasse Svensson har stor rutin och vi är väldigt nöjda med den här lösningen. IFK Kalmar har redan värvat Amanda Fredriksson och Lisa Pettersson från Lindsdal. Dessutom har Anna Karlsson varit med och provtränat. Nu jobbar IFK också på att knyta till sig Madesjös Malin Sjöndin och Sofia Hermansson.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons