Annons

Kontraktet säkrat för Kalmar HF

Vinst med fyra bollar var ett måste för Kalmar HF.
29–22 mot Vinslöv var det och lite till.
– Det här var det bästa vi gjort den här säsongen, säger Henrik Pettersson.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2008
Oscar Andersson klev fram när det behövdes och blev fyramålsskytt.
Oscar Andersson klev fram när det behövdes och blev fyramålsskytt.Foto: Foto OT

Vinst mot serietvåan Vinslöv med minst fyra mål annars väntar ett ovisst kvalspel. Det var förutsättningarna inför serieavslutningen för Kalmar HF.

Och laget som varit rejält svajigt under säsongen stod pall när det gällde som mest.

Annons

– Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom. Våra målvakter är bra och många andra stiger också fram. Det här var det bästa vi gjort den här säsongen, säger Henrik Pettersson.

Matchen stod och vägde fram till 26–22 med fyra minuter kvar att spela. Då drog gästerna på sig en dubbelutvisning och Kalmar gjorde snabbt 3–0. Sedan var det bara att pusta ut och vänta på slutsignalen.

Kontraktet var säkrat.

– Så jäkla skönt att slippa kvala. Men totalt sett har säsongen varit en besvikelse, vi har varit alldeles för ojämna, säger Anders Zackrisson.

Tränaren Edo Mulic var mer lättad än glad efter matchen. Målet har alltid bara varit att behålla division 2-statusen.

– Det är inte lätt att bygga ett lag på bara ett år. Vi har sagt att vi skulle klara kontraktet och samtidigt tänka framåt mot nästa säsong. I dag tycker jag att alla i laget bidrar och gör det bra, säger Mulic.

Hur laget ser ut nästa säsong beror nog mycket på hur många av Kalmarspelarna i Alstermo som bestämmer sig för att komma hem igen.

– Alla som vill komma hit är i alla fall hjärtligt välkomna. Skriv det, säger Edo Mulic.

Kalmar HF: Henrik Pettersson 7, Adam Hall-Atterback 5, Jakob Oskarsson 4, Oscar Andersson 4, Anders Zackrisson 3, Kristoffer Elmqvist 2, Markus Larsson 2, Christian Petersson.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons