Annons

Kim Nilsson skrev på för AIK

Så var det klart.
Kim Nilsson har skrivit på för AIK.
– Jag vill kriga om SM-gulden i Globen, säger han.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2008
Kim Nilsson lämnar Färjestaden IBK för AIK.Foto: 

Barometern kan i dag avslöja att Kim Nilsson, 19, bestämt sig för AIK tre säsonger framåt. Sveriges mest jagade spelare har skrivit på för Solnaklubben till och med 2011.

– AIK är den klubb som ger mig bäst förutsättningar att bli så bra som jag tror jag kan bli, säger Kim, som under sin debutsäsong i Superligan bokfördes för 18 mål och 12 assist för en 18:e plats i poängligan.

Annons

Vad lockar mest?

– Jag vill kriga om SM-gulden i Globen, det är det bästa man kan vara med om som innebandyspelare. Jag får möjligheten att spela med jäkligt bra och rutinerade spelare och vill lära mig av dem. Jag hoppas på en oerhörd utveckling för min del, jag vill bli en ännu bättre spelare och nå landslaget.

Svårt beslut att lämna Öland?

– Ja, det var tufft, men jag vet att jag vill spela i Färjestaden i framtiden. Det viktigaste för mig med klubbytet har varit den sociala delen. AIK har presenterat förutsättningar som känns rätt för mig.

Vad för förutsättningar?

– Först och främst handlar det om att trivas, det är jätteviktigt, annars presterar jag inte på banan. Min polare (grannen och innebandyspelaren Jimmie Nilsson, senast i Borgholms IBK, reds. anm.) ska flytta med upp. Sen ska AIK fixa ett jobb till mig, men det är inte bestämt vad det blir än, säger Kim, som även har sina kusiner i huvudstaden.

I AIK-lägret jublas det högt över Kim Nilssons namnteckning på det treåriga kontraktet.

Sportchefen Erik Bjerlestam:

– Vi behöver göra en generationsväxling. Det är Kim en del av. Dessutom behöver vi ha spelare som passar in i den form av innebandy vi bygger för framtiden. Där är Kim en nyckelspelare.

Enligt AIK har förhandlingar inletts med Färjestaden för att lösa Nilsson som har ett år kvar på Fibk-kontraktet.

Annons

– Vi avvaktar bud, vi har inte fått något än, säger Färjestadens ordförande Matheus Tholin.

Vad värderar du Kim till?

– Det vill jag inte svara på. Det är en förhandlingssak mellan klubbarna.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons