Annons

KHK nådde botten - ändå kvar i toppen

Segern mot Åhus förra helgen var imponerande. Söndagens vinst hemma mot HB 78 var raka motsatsen.
– Vi gör en av de sämsta matcherna på hela säsongen, men det är starkt att vinna ändå, säger Kalmar HK:s spelmotor Mikael Johansson efter 34-29.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2012
Mikael Johanssons Kalmar HK gjorde en svag insats hemma mot HB 78 Jönköping. Ändå vann hemmalaget med fem bollar och behåller därmed serieledningen. Sex omgångar återstår.Foto: Mats Holmertz
Robin Löfstedt blev punktmarkerad och drog sedan på sig två utvisningar i samma situation när han först var för tuff i en närkamp och sedan snackade med domaren. Redan efter knappa sju minuter av andra var det slutspelat för Löfstedt.Foto: Mats Holmertz
Anders Zackrisson var en av Kalmarspelarna med bäst skärpa i avsluten.Foto: Mats Holmertz
Emil Johanssons Kalmar HK hade det tufft hemma mot HB 78 men vann till slut ändå med 34?29.Foto: Mats Holmertz

Kalmar HK kom ut som ett nytt lag jämfört med matchen i Åhus. Skärpan i anfallen var stundtals inte alls bra och HB 78 bjöd på tufft motstånd.

– Det är en klyscha men vi slog Åhus förra helgen och känner oss kanske bättre än vad vi är, menar Mikael Johansson.

Annons

Efter en trevande inledning på första halvlek skaffade sig Kalmar ett fyramålsförsprång (17–13) till halvtidsvilan trots att anfallsspelet inte fungerade särskilt bra.

Andra halvlek började sedan olyckligt när Robin Löfstedt, punktmarkerad i anfallsspelet, fick sin andra tvåminutersutvisning. Ett beslut han inte alls höll med domarna om. Några inte så väl valda ord senare hade Kalmars viktige skytt spelat färdigt för kvällen.

– Klumpigt. Det funkar inte att dra på sig sådana grejer, säger Kalmartränaren Joachim Löfstedt.

Hemmalaget fick spela fem mot sex i fyra minuter men löste det på ett utmärkt sätt. Det blev 2–2 under utvisningstiden och Patrik Rosenqvist fick ersätta Robin Löfstedt på niometerspositionen. Ett drag som visade sig lyckat när Rosenqvist satte viktiga 23–21 och 24–22 när bortalaget var på väg ikapp. Kalmar höll sedan undan och vann med fem bollar.

– Vi vinner i alla fall, det är två poäng som gäller, säger Mikael Johansson, som är på det klara med vad som gäller under seriens sex avslutande omgångar.

– Det är hemmamatchen mot Di Vide vi får sikta på. Samtidigt gäller det att vi inte gör fler sådana här plattmatcher. Spelar vi vårt spel ska vi vinna resten.

Hur sugen är du på att vinna serien?

– Vi har spelat i den här serien otroligt många år. Ska vi upp så ska vi gå upp i år. Nu har vi verkligen chansen. Jag tror vi måste gå upp i år för att hålla intresset, både hos spelare och publik.

Pontus Persson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons