Annons

KFF mot allsvensk form

Den allsvenska kostymen börjar komma på plats.
I går vann Kalmar FF över Åtvidabergs FF med 2-0.
- Organisatoriskt är jag mer nöjd med den här matchen än den mot Halmstad, tyckte KFF-tränaren Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2005
Kalmar FF och Lasse Johansson (bilden) varvar upp inför den allsvenska premiären den 10 april. I går besegrades superettanlaget Åtvidaberg med 2-0 i den näst sista träningsmatchen.FOTO: MATS HOLMERTZ
Kalmar FF och Lasse Johansson (bilden) varvar upp inför den allsvenska premiären den 10 april. I går besegrades superettanlaget Åtvidaberg med 2-0 i den näst sista träningsmatchen.FOTO: MATS HOLMERTZFoto: 

Efter den svajiga inledningen på försäsongen har Kalmar FF sett allt bättre ut på slutet. De tre senaste matcherna har varit klart godkända - 1-1 mot finska mästarna FC Haka, 3-0 mot Halmstad och 2-0 mot ÅFF.

- Vi har jobbat på vår organisation och vår trygghet. Det ser bättre och bättre ut även om vi har detaljer att slipa på, sa Nanne.

Annons

I går spelade Patrik Rosengren sin första match på över en månad efter sin lårskada. Han spelade första halvlek och vilade i den andra.

- Det var ett förutbestämt byte. Det kändes okej - lite stelt innan man blev varm men det ska inte vara några problem, sa "Bagarn" som lär få spela ännu mer i genrepet mot Öster på söndag.

Saknades gjorde däremot Tobias Carlsson som var febersjuk samt brassarna Fabio (avstängd) och Dedé (skadad). Den sistnämnde är dock rejält på gång och om röntgenbeskedet från Stockholm inte vänder upp och ner på tillvaron lär Dedé spela mot Öster.

"Blomma" påpasslig

- Han har inte ont, men vi låter honom inte träna med laget förrän vi fått definitivt klartecken, sa Nanne Bergstrand.

KFF började matchen i ett rasande tempo och Cesar Santin hade en jättechans redan efter en minut, men det dröjde ytterligare en kvart innan ledningsmålet kom. Ett fint nummer av Brima Koroma öppnade Åtvidabergs försvar och Lasse Johansson skarvade fram Mikael Blomberg som ur högerytterposition behärskat tryckte in bollen.

Åtvidaberg jämnade efterhand ut spelet och började riktigt bra efter paus då man också skapade ett par chanser - bland annat efter hörnor.

Lasse assisterade

Men Kalmar FF tog tag i matchen igen sista 20 minuterna - och tio minuter från slutet kom 2-0. Lasse Johansson spelade fram inhoppande Xhevdet Llumnica som slet sig fri och tåade in bollen intill stolpen.

- Jag tyckte det var en solklar seger för oss. De hade en del boll men spelade mest på egen planhalva. Vi hade bra kontroll, ansåg Nanne Bergstrand vars allsvenska premiärelva alltmer utkristalliseras.

Annons

Defensivt var det på nytt stabilt. Extra plus till Robert Stoltz som var mycket bra till vänster fram till att han fick en boll i huvudet i andra halvlek och tvingades byta.

På mitten var Mikael Blomberg stark och han ser allt mer ut att ta en plats till höger. "Blomma" var dagens bäste FF-spelare och fick värmande applåder när han klev av efter 85 minuter.

- Med "Blomma", Rydström och Svante har vi ett riktigt bra mittfält som gör att det inte syns om andra spelare fuskar i defensiven, sa Nanne Bergstrand belåtet.

Lasse Johansson spelade fram till båda målen och hans passningsfot är som vanligt viktig. Plus också till inhopparna Carl Sahlén och Xhevdet Llumnica.

På söndag är det genrep mot Öster - och nästa söndag, 10 april, är det examen då det är allsvensk premiär hemma mot nykomlingen Gefle IF.

Kalmar FF-Åtvidabergs FF 2-0 (1-0)

1-0 (15) Mikael Blomberg, 2-0 (80) Xhevdet Llumnica.

KFF: Petter Wastå - Niklas Kaldner, Joachim Lantz, Patrik Rosengren (46, Carl Sahlén), Robert Stoltz (70, Jonas Fried) - Mikael Blomberg (85, Rasmus Elm), Henrik Rydström, Svante Samuelsson, Cesar Santin (75, Xhevdet Llumnica) - Lasse Johansson, Brima Koroma (46, Daniel Petersson).

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons