Annons

Kff bröt trist bortasvit

IFK Norrköping går en fortsatt oviss höst till mötes.
0–0 hemma mot Kalmar FF var en ny besvikelse.
– Vi har inte marginalerna med oss, säger managern Janne Andersson.
Nyheter • Publicerad 25 september 2014
Foto: STEFAN JERREVâNG / TT

Det är ingen tid för finlir för den som ligger på kvalplats i slutet av september, med en handfull matcher kvar innan den fotbollsallsvenska rullgardinen dras ned för året.

Enkelt.

Annons

Rakt.

Inga krusiduller.

Det var ordern Andersson skickade ut sina spelare med. Rakt blev det, enkelt är det aldrig den här säsongen för IFK Norrköping. Bollen tjongades friskt, det smällde i duellerna men det såg ut som det brukar göra mellan ett lag som famlar efter sin förlorade form (Kalmar) och ett annat i desperat behov av poäng (Norrköping).

Mer vilja än kunnande, riskminimering och mycket på chans.

Efteråt var Andersson ändå belåten med det mesta –försvarsspelet, inställningen, attityden – men så var det det där med det viktigaste: förmågan framför mål.

Eller snarare oförmågan.

– Det där sista lilla... det är inte första gången i år vi sitter och säger att vi inte har marginalerna med oss. Totalt vaskar vi fram så många halvchanser och chanser att vi ska vinna matchen. Jag är inte nöjd med att vi inte förvaltar våra lägen bättre. Man måste sätta chanserna för att vinna fotbollsmatcher, säger han.

Två ribbträffar

Rawez Lawan prickade ribbans överkant i första halvlek och mittbacken David Boo Wiklanders nick rensades undan på linjen av Marcus Nilssons pannan. Emir Kujovic imiterade Lawan och sköt i ribbans ovansida efter pausen. Plus lite till på välfyllda kontot för missade möjligheter.

– Jag försökte hålla den lågt, riktningen var bra men jag fick inte ned bollen. Tycker att vi förtjänade att vinna, men de kom hit för att "döda" matchen och få sin poäng, säger Lawan.

Annons

Han är klart medveten om det prekära läget. Poängen mot Kalmar ökade visserligen avståndet till Falkenberg under nedflyttningsstrecket till tre men det är inte mycket till livlina.

Just Falkenberg väntar borta på söndag.

– Vi vet att det kommer att krigas in i det sista och det kommer säkert inte att avgöras förrän i de sista matcherna. Men vi jobbar på, säger Lawan.

– Den matchen kommer att bli jätteviktig. Vi får inte förlora och helst ska vi vinna, säger Emir Kujovic.

Fick sin poäng

Kalmar kom till Nya Parken med sex raka bortaförluster och tre raka mållösa matcher. Då var det inte läge att bjuda på någon underhållning. Tränaren Hasse Eklund:

– Vi bröt en dålig trend, vi kom för att börja samla poäng igen och få något att bygga vidare på. Vi har en mindre bra period bakom oss och spelet blir därefter. Vi lyfte mycket långa bollar och hoppades skapa något på det sättet.

– Det är inte så vi vill spela, men en nödvändighet från vår sida. Vi fick den poäng vi ville ha.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons