Annons

Kalmarsund snodde två poäng

Krigarmentalitet och en briljant målvakt. I bland kan de ingredienserna räcka till två poäng.
– Vi stängde igen fullständigt, säger målvakten Victor Johansson efter 3-2-segern i sudden death.
Nyheter • Publicerad 28 september 2014
Foto: Johanna Eriksson

Under de inledande 60 minuterna, plus knappt två övertidsminuter avlossade FBC Kalmarsund blott 13 skott på mål - gästande Fagerhult mer en dubbelt så många. Men längst bak hade FBC en 21-årig målvakt som var bländande.

– Victor är alltid lika bra så det är tryggt och viktigt också att ha honom eftersom vi bygger vårt spel på defensiven, säger forwarden Petter Ernberg.

Annons

I hemmapremiären hade Kalmarsund greppet om matchen fram till Johan Wittbergs 1–0 i 17:e minuten. Sedan började Fagerhult ta över och i andra perioden var gästerna överlägsna. Hade inte Victor Johansson storspelat hade matchen varit över där och då. Fagerhult lyckades bara göra ett mål och Victor Johansson knep också en straff.

– De skjuter lite i de luckorna som vi vet att de ska skjuta. Jag tycker att vi har full koll hela matchen. Det kändes faktiskt rätt lugnt, säger Victor Johansson.

I början av slutperioden lämnade Ola Carlsson utvisningsbänken och hade bara varit på planen i några sekunder när han drog in 2–2 i nättaket.

I sudden death avgjorde Petter Ernberg, läckert framspelad av Krister Larsson som bakom mål gjorde Zorro-finter innan han hittade fram till Ernberg.

– Krille "zorrar" lite bakom mål och sedan lägger han den i luften där jag vill ha den och sedan är det bara att lägga in den. Så det var skönt, säger matchhjälten Ernberg.

– Jag är jättestolt över killarna att vi kämpar hela matchen, strider och håller oss till spelidén. Annars hade vi rånarluvor på oss i dag. Tolv skott hade vi vid full tid och det ska man ha efter en period, säger tränaren Adam Kallenberg.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons