Annons
Minst sju personer skadades när en tromb drog in över damernas Europatourtävling i Helsingfors.
- Jag såg flera spelare komma springande, storgråtande och helt chockade, säger Kalmar GK:s Åsa Gottmo, som klarade sig undan helskinnad.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2005
Europatourtävlingen i Helsingfors avbröts efter två rundor då en tromb drog in över tävlingsområdet. Sju personer skadades och fördes till sjukhus.
Foto: Pressens Bild
Europatourtävlingen i Helsingfors avbröts efter två rundor då en tromb drog in över tävlingsområdet. Sju personer skadades och fördes till sjukhus. Foto: Pressens BildFoto: 

Helsingfors/Kalmar

Sommarvädret i Finland har lämnat en hel del i övrigt att önska. Friidrotts-VM drabbades ju hårt av regn och i går drog en tromb in över sydöstra Finland.

Annons

Panik

De kraftiga vindarna skapade panik på damernas Europatourtävling på Helsingfors GK.

- Det började regna och åska när vi var på tredje hålet. De bröt tävlingen och vi gick mot klubbhuset. Då hörde jag en smäll som inte lät som åska, berättar Åsa Gottmo.

Smällen kom troligen från ett stort sponsortält i vilket ett stort antal spelare och åskådare hade sökt skydd. Tromben ryckte upp tältet som flög i väg tillsammans med reklamskyltar, golfbagar och en hel del andra lösa föremål.

Spelare, caddies och åskådare flydde i panik in mot klubbhuset.

- Jag såg Louise Stahle och hennes bror komma in storgråtande mot klubbhuset. Efter det kom ambulanser, berättar Åsa Gottmo, som hade turen att befinna sig på rätt sida av banan när tromben slog till.

Sju personer till sjukhus

Brittiskan Kirsty S Taylor hade inte samma tur. Hon fick ett långt jack i ansiktet efter att ha träffats av ett föremål. Även svenska Linda Wessberg uppsökte sjukhus med smärta i en arm - hon fick en papperskorg över sig. Totalt fördes minst sju personer till sjukhus.

- Alla här mår dåligt och är lite chockade. Tråkigt att det skulle bli såhär första gången Europatouren spelas här.

Har du varit med om något liknande?

Annons

- Vi fick ta skydd i våra lägenheter en gång när jag spelade i USA. Det var stormvarning då, men den kom aldrig, säger Gottmo.

Tävlingen avbröts

Tävlingen i Helsingfors spelades aldrig färdigt utan lördagens resultat gällde som slutresultat. Det innebar att danskan Lisa Holm Sörensen (-2) vann ett slag före fyra spelare, bland andra Caroline Westrup, Kristianstad och Cecilia Ekelundh, Sölvesborg. Åsa Gottmo slutade på 27:e plats, fyra över par.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons