Kalmar GK utsedd till Årets golfklubb

Golfjournalisterna har utsett Kalmar GK till Årets golfklubb 2010 för att klubben vågat satsa framåt genom att blicka bakåt.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2010

Kalmar GK har tagit steget att återskapa sin gamla och prisade 18-hålsbana, saknad av många men försvunnen sedan 1992.

Klubben byggde då ut från 18 till 36 hål och blandade gamla och nya hål i två 18-hålsbanor. Senare ombads arkitekten Björn Magnusson att undersöka om det gick att vända tillbaka till den ursprungliga banan. Projektet rann ut i sanden av flera skäl, främst ekonomiska.

Med tiden togs nya tag. Nu har man slagit två flugor i en smäll sedan Pierre Fulke moderniserat och utvecklat greenområdena och samtidigt omvandlat de ursprungliga 18 hålen till "Nya gamla banan".

Projektet har kostat fyra miljoner mer än ursprungligen budgeterat, vilket under en tid orsakade viss turbulens i klubben, men ändå kunde fullföljas.

Golfjournalisterna har utsett Årets golfklubb sedan 1978.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.