Kalmar FF haltar sig genom försäsongen.
Efter en miserabel start kunde laget till slut rädda 3-3 i träningsmatchen mot Örebro SK.
- Vi bjöd på deras mål, säger tränaren Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2005

KFF hade redan på förhand defensiva problem med både Patrik Rosengren och Niklas Kaldner skadade. När sedan Tobias Carlsson klev av (sjuk) efter sju minuter fick laget ställa upp med ytterst provisorisk backlinje.

Daniel Petersson som högerback, Robert Stoltz och Joachim Lantz i mitten och Jonas Fried till vänster.

Och det märktes att det var vingligt bakåt.

Redan efter tio minuter ledde ÖSK med 2-0 sedan en trött Tobias Carlsson tappat bollen till Ricardo Costa (0-1) och Herish Kuhi blivit framspelad

i djupled av Lars Larsen och slog in 2-0.

"Inte med i matchen"

- Vi var inte med alls i matchen i början, och det blev ju också rörigt när Tobbe fick kliva av. Det positiva var ändå att vi jobbade oss in i matchen, säger lagkaptenen Henrik Rydström.

KFF fick god hjälp av den förvirrade cypriotiske domaren. När Dedé skadades i 20:e minuten dömde han straff för KFF - och Lasse Johansson satte den säkert i Peter Westmans högra kryss.

Efter detta tog Kalmar FF över matchen och Fabio Augusto hade två fina kvitteringslägen innan 1-3 kom i 39:e minuten efter ett nytt försvarsmisstag. Jonas Fried inte fick bort bollen - och så vinklade Ricardo Costa in sitt andra mål i matchen.

Utdelning i andra

Cesar Santin avslutade första halvlek med att chippa bollen

i stolpen efter en fin framspelning av Brima Koroma, men KFF fick istället utdelning i början på andra halvlek. Snabbe Koroma löpte sig fri i 50:e minuten och i kamp med ÖSK-backen Magnus Samuelsson fick han se denne lobba bollen över egen målvakt till 2-3.

Och Brima låg också bakom den kvittering som kom i 81:a minuten - även om det på nytt var en gåva av domaren. Koroma löpte runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som tog på Fredrik Janssons axel - en meter utanför straffområdet. Domaren blåste dock för ny KFF-straff, och den satte Fabio Augusto mycket behärskat.

- Även om det var en match med många misstag så var det en match som gav mig mycket. Jag hade varit mer orolig om Örebro spelat sig igenom oss, men nu var det misstag som låg bakom deras mål, säger Bergstrand.

Offensivt såg det ganska bra ut. Fabio var dominant i första halvlek, Cesar anföll ute till vänster och Brima Koroma var ett ständigt hot mot Örebros backlinje. Kalmar FF skapade fler målchanser än Örebro sett till hela matchen.

- Med brassarna i laget blir det ett annat spel för oss. Då försöker vi kombinera oss fram till lägena. Nu blev det väl mer djupledsinriktat när Brima kom in - men han gjorde det bra, tycker Nanne.

Godkänt till högerbackarna

Godkänt också till båda högerbackarna, Daniel Petersson

i första och Mikael Blomberg

i andra halvlek. Även unge Rasmus Elm gjorde ett fint tiominutersinhopp.

På lördag möter KFF finska mästarna FC Haka. Återstår att se hur Nanne Bergstrand kan lappa ihop sitt lag till den drabbningen.

JÖRGEN STRÖM

Kalmar FF-Örebro 3-3

Målen: 0-1 (7) Ricardo Costa, 0-2 (10) Herish Kuhi, 1-2 (21) Lasse Johansson, straff, 1-3 (39) Ricardo Costa, 2-3 (50) självmål, 3-3 (81) Fabio Augusto, straff.

KFF: Petter Wastå - Daniel Petersson (46, Mikael Blomberg), Joachim Lantz, Tobias Carlsson (7, Jonas Fried), Robert Stoltz - Lasse Johansson (71, Fredrik Petersson), Henrik Rydström, Svante Samuelsson, Cesar Santin - Dedé Anderson (20, Brima Koroma), Fabio Augusto (82, Rasmus Elm).