Annons

Kalmar FF föll på eget grepp

Två mål på fasta situationer signerade en blond finsk monsterback.
Djurgården och Toni Kuivasto slog Kalmar med smålänningarnas eget adelsmärke.
- Det är åt helvete, säger Petter Wastå.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2005
Djurgårdens Johan Arneng mot Kalmar FF:s Lasse Johansson och Fabio Augusto.foto: pressens bild
Djurgårdens Johan Arneng mot Kalmar FF:s Lasse Johansson och Fabio Augusto.foto: pressens bildFoto: 

Det var en chans att rubba ytterligare en serieledare och ta nya viktiga poäng i kampen om förnyat kontrakt.

Det blev en möjlighet till eftertanke.

Annons

Efter 1-3 på ett soldränkt Stockholms Stadion i går har tränaren Nanne Bergstrand mycket att fundera över.

Järnkaminerna vann matchen på det som i vanliga fall behärskas bäst av Bergstrands mannar; de fasta stuationerna. Två gånger slog DIF:s finländske mittback till, båda gångerna på hörna.

"Kostar poäng"

- Djurgården är bra, men jag har svårt att acceptera att vi släpper in två hörnmål, Det kostar poäng idag, det är bara att konstatera, säger Nanne Bergstrand.

Kuivastos 1-0 kom efter en halvtimmes spel. Det kändes ologiskt, för Kalmar FF startade inspirerat och Fabio Augusto skapade på egen hand två riktigt farliga chanser men båda skotten smet strax utanför Pa Dembo Tourrays stolpe.

- På första målet kommer jag inte ut, Markus Johannesson verkade ha som enda uppgift att hålla i mig och därför blev jag fast på linjen, säger Petter Wastå.

Fem minuter senare small det igen och den här gången var det vackrare.

Tobias Hysén hittade Daniel Sjölund som med en perfekt passning snett inåt bakåt ställde Jones Kusi Asare helt ensam. Kusi Asare, som sänkte Kalmar FF på Fredriksskans i våras med två mål, gjorde inget misstag och helt plötsligt var det dubbel uppförsbacke för gästerna.

- Det sa pang-pang och så var det 0-2. Det kändes konstigt för jag tyckte att vi spelade bra

i första, säger Joachim Lantz.

Annons

Kontakt

KFF fick kontakt åtta minuter in i andra, när inhoppande Lasse Johansson slog in returen efter att Fabio Augustos skott blockerats av Djurgårsförsvaret. Gästerna såg ut att på allvar vara på väg in i matchen igen, men minuten senare drog Cesar Santin på sig sitt andra gula kort och dagen var förstörd. Men tre minuter kvar avgjorde Kuivasto definitivt när han nickade in sitt andra mål för kvällen efter en ny hörna.

- Det får inte hända att vi släpper två fasta i samma match. Vi får ta ett snack om hur vi ska formera oss, kanske måste vi ändra något i uppställningen, säger Joachim Lantz.

Inga brassar

Ändra måste Kalmar FF. Med Cesar Santin utvisad och nya varningar på Dedé Anderson och Fabio Augusto gör att laget får möta Helsingborg på Fredriksskans om en vecka helt utan brassar på planen.

- Vad trevligt, då får andra visa att de vill spela, sa Nanne Bergstrand med glimten i ögat på presskonferensen efter matchen.

I Fabio Augustos ögon var det desto mörkare.

- Vi måste ta ett snack i laget om varför vi förlorar och förlorar. Det börjar sätta sig i huvudet på oss nu, säger Fabio Augusto.

Och i nästa match finns inga brassar på planen?

- Nej det är synd, men det beror mest på att alla svenska domare hatar spelare från Brasilien.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons