Annons

Kalmar BTK vann ödesderby

Kalmar BTK vann derbyt mot BTK Enig med 6-4 och har därmed sitt öde i egna händer igen. Stor matchvinnare blev J-O Waldner som överraskande slog Jong Kyong Chol och sedan avgjorde dubbeln.
- Jätteskönt. Men ingenting är klart än, säger Waldner
Nyheter • Publicerad 21 januari 2003

Spänning, dramatik och en ovanligt uppskattad bortaseger.

Publiken i Kalmar Sporthall bjöds på ett minnesvärt derby med det närmsta slutspelsstämning som vi kommer att komma här i år.

Annons

Det var kamp mellan två lag som stred för sin överlevnad och därför var också all logik satt ur spel.

Redan i den första matchen bröts den förväntade matchgången genom att Erik Lindh manövrerade bort en märkbart nervös Kim Song Hui. 38-årige Lindh spelade smart och såg till att nordkoreanen inte alls kunde använda sig av sin annars så sylvassa forehand. När sedan Andrew Baggaley enkelt besegrade William Henzell i tre raka var de svenska mästarna i Kalmar BTK rejält skakade.

- Ja, det var en verklig chocköppning, säger Magnus Wahlgren.

Men Kalmar tog sig samman och kom tillbaka. Mycket tack vare Jan-Ove Waldner som slog Jong Kyong Chol i stenhård femsetare. Segern var Waldners första sedan comebacken från fotskadan.

Vågade gå runt lite mer

- Jag vågade gå runt lite mer idag, men annars kändes det ungefär som senast. Jag kan fortfarande bara gå på 30-40 procent, berättar han.

2-2 i den första singelomgången blev sedan 4-4 efter att de båda lagen åter spelat 1-1 på respektive bord.

Enig såg då sin chans att fixa en poäng, och därmed behålla kommandot i bottenstriden, genom att satsa allt på ett kort i de avgörande dubblarna. Lindh sattes tillsammans med Jong Kyong Chol, men åter skulle Jan-Ove Waldner stiga fram och sätta käppar i hjulet. Tillsammans med Henrik Rosvall slog han tillbaka Enigs toppade dubbelpar samtidigt som Magnus Wahlgren och Kim Song Hui tämligen enkelt plockat hem den andra matchen.

- Tufft, jobbigt. Hade vi bara tagit en poäng idag hade vi haft allting i egna händer. Nu får vi ta två poäng borta mot Rekord. Jag tror inte Eslöv är körda mot Kalmar, säger en besviken Erik Lindh.

Magnus Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons