Annons

Kalmar BTK kastas ut i vår

Det är bara några månader kvar till Kalmar BTK blir utslängt från sina lokaler vid Giraffen.
Ännu har ingen ersättningslokal hittats.
Kanske står en av Kalmars största föreningar hemlös redan i mars
Nyheter • Publicerad 31 december 2003

Det är i samband med ombyggnationen av köpcentret Giraffen som Kalmar BTK måste ge plats för en matvarubutik.

- Det ska bli mjölk där vi är idag, säger Kalmar BTK:s ordförande Anders Sonesson som alltså ännu inte vet var klubben kommer att ta vägen.

Annons

Inte orolig

Men ändå är han inte särskilt orolig.

- Vi anser att det inte är vi som äger problemet. Eftersom vi har kontrakt för lokalen i ytterligare ett år är vår hyresvärd skyldig att erbjuda oss en liknande lokal enligt lag.

Men att hitta plats för en av Sveriges största bordtennisanläggningar har visat sig vara ett svårt problem att lösa. Flera alternativ har funnits med i diskussionen och det senaste budet är en lokal vid Snurrom-området.

- Givetvis är det en sämre placering än den vi har nu, men vi förstår att det inte går att bygga något nytt för vår skull. Det gäller istället att titta på befintliga lokaler och då är det inte så många att välja på.

- Men kan man få föräldrar att köra sina barn till golfbanan så borde det gå att få dem att köra till bordtennisträningen också, säger Anders Sonesson.

Kan bli kris i vår

Som det ser ut nu måste Kalmar BTK lämna de nuvarande lokalerna i mars/april. Tiden börjar alltså bli knapp. Skulle Kalmar BTK bli hemlöst i mars då föreningens ungdomar fortfarande är i spel vet inte Anders Sonesson hur de ska göra.

- Då blir det kris. Men förhoppningsvis ska vi få nya lokaler som vi kan flytta in i direkt.

Magnus Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons