Annons

Kalmar BTK har inte gett upp hoppet om J-O

Kalmar BTK har redan börjat planera inför kommande säsong.
Och drömmer om Jan-Ove Waldner.
- Vi har haft kontakt, säger Kalmar BTK:s lagledare Lennart Magnusson.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2005
Kalmar BTK har börjat förberedelserna inför nästa säsong och man har inte givit upp hoppet om att pingiskungen Jan-Ove Waldner avslutar sin karriär med ytterligare ett år i Kalmar. Foto: PRESSENS BILD
Kalmar BTK har börjat förberedelserna inför nästa säsong och man har inte givit upp hoppet om att pingiskungen Jan-Ove Waldner avslutar sin karriär med ytterligare ett år i Kalmar. Foto: PRESSENS BILDFoto: 

J-O:s kontrakt med tyska Plüderhausen går ut efter den här säsongen. Vad pingisstjärnan väljer att göra efter det är det ingen som vet. Men Kalmar BTK hoppas.

- Väljer han att komma tillbaka till Sverige tror jag att vi ligger bra till. Men först och främst ska han spela klart i Tyskland och sedan får vi se vad som händer, säger Kalmar BTK:s ordförande Anders Sonesson.

Annons

Magnusson hoppas

- Vi har snackat lite löst om allt möjligt, men det är för tidigt att säga hur han kommer att göra. Men J-O hade flera bra år i Kalmar och jag hoppas ju självklart han kommer tillbaka, säger Lennart Magnusson.

När J-O Waldner var i Kalmar förra månaden sa han till Barometern-OT på frågan om en comeback i Kalmar BTK:

- Det är öppet eftersom kontraktet med Plüderhausen går ut. Men elitserien känns inte så het längre. Det var en miss att utöka serien till tio lag, tycker jag. Det är ingen högre klass på en del lag.

Ingen har tackat nej

Kalmar BTK:s övriga trupp från årets säsong - Kim Song Hui, Mårten Stenberg, Alan Wos, Gavin Rungay och Aaron Andersson - ser ut att bli kvar. Alla spelare är positiva till en fortsättning i klubben enligt Sonesson.

- Känns givetvis skönt om det skulle bli så. Men nu är det inte bara upp till oss eftersom vi har ett par utländska spelare och det finns andra krafter som väger in i det, säger Sonesson, som även ser andra ljuspunkter.

Positivt resultat

Kalmar BTK:s räkenskapsår är inte slut än men av allt att döma gör KBTK det bästa resultatet på flera år.

- Det är ju ingen hemlighet att vi har dragits med en tung ryggsäck. Men det har varit ett hyggligt år för oss, säger Sonesson utan att kunna nämna några siffror.

Annons

I takt med att KBTK senaste åren brottats med en krasslig ekonomi, har pingisintresset i Kalmar sjunkit under fryspunkten. Detta i en stad där laget bara för ett par år sedan drog fullt hus i sporthallen och lade in tre SM-guld i prisskåpet.

- Visst saknar man de åren. Men det är lite av det som är vårt problem. Vi vet hur det kan vara och då är det svårt att vara nöjd med situationen i dagsläget. Det räcker säkert för andra klubbar men inte för oss, säger Anders Sonesson.

- Samtidigt vill jag göra det klart att det inte är något självändamål för oss att ligga i elitserien. Finns det inget intresse är det ingen mening att vi ska lägga ned det arbetet som elitserien kräver. Då är det bättre att lägga sig på en nivå som intresset motiverar. Men får vi framgångar och profiler så kommer publiken, säger Anders Sonesson.

Högst upp på önskelistan för att det ska slå in: Jan-Ove Waldner, 39.

Tobias Eriksson

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons