Annons

Jonas Davidsson i otäck krasch

Dackarnas Jonas Davidsson var inblandad i en jättekrasch i söndags.
Tre brutna revben och rejält mörbultad blev facit.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012
Dackarnas nyförvärv Jonas Davidsson var med i en jätteotäck krasch i Polen i söndags. En rejäl smäll som gav honom tre brutna revben.Foto: Roger Carlsson

Jonas Davidsson var inte ensam Dackeförare i kraschen. Även polske nyförvärvet, Patryk Dudek, var inblandad men kom lindrigare undan än Davidsson.

Det var vid en träningsmatch i Polen i söndags som olyckan var framme.

Annons

Redan i första kurvan small det. Davidsson åkte i hög fart in i luftstaketet och fick en rejäl flygtur. En ruggig smäll som slutade med tre brutna revben och rejält mörbultad. Jonas Davidsson flög hem till Sverige och på måndagen kollade han upp sina skador på sjukhus.

– Förutom tre brutna revben så hade några muskler fått stryk. Förhoppningsvis behöver han bara vila några veckor, säger Mikael Karlsson.

Hur är det med Dudek?

– Han klarade sig bra.

För drygt en vecka sedan kraschade Dackarnas Michael Jepsen Jensen, men klarade sig som tur var bra. Försäsongen har redan inneburit flera allvarliga krascher.

– Det har ju inte varit några förändringar med cyklarna så det går inte att skylla på. Halvdåliga banor på grund av tidigare försäsong kan vara en stor anledning.

Förra året drabbades Dackarna av den ena olyckan efter den andra. Karlsson erkänner att pulsen stiger nu när tävlingarna kommit i gång.

– Så är det. Samtidigt är det ett bra tag tills vi börjar köra så jag är ganska lugn än så länge.

Vad säger du om dina förares säsongsinledning?

– Jag tycker det ser bra ut för alla. Jag håller lite extra koll på Darcy Ward och Michael Jepsen Jensen. Det kommer bli väldigt viktigt att få dem att fungera. De var fjärde- och femtegubben vi framförallt föll igenom på förra året.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons