Annons

Jokern Max kan bli guld värd för Luxo

Uträknad för ett år sedan.
Nu tillbaka som slutspelsjoker.
- Kul att det händer lite saker, säger Mikael Max.
Nyheter • Publicerad 12 september 2006

Max kom till Luxo Stars 2003 och det har hänt mycket på de fyra säsongerna i Målilla. Men ingenting kan jämföras med den allvarliga skada som drabbade 33-åringen i juli ifjol. Nu får han chansen i ett svenskt slutspel ett drygt år efter kraschen som slutade med ett brutet lårben och operation.

- Jag gör inte allt rätt och är väl inte som före skadan. Jag har kört med det här hela året nu och det är ingenting att skylla någonting på. Jag gör mitt bästa och vet att jag kan göra det jobbet som jag gjorde i tisdags, säger Mikael Max.

Annons

Då tog han 9+2 mot VMS Elit i den sista elitserieomgången och visade att han kan bli den joker som är så viktig i ett slutspel.

Gollob tänder till? - Det ska bli roligt att köra mot Västervik och det kommer att bli mycket tufft. De har många fantastiskt bra förare, säger Max.

Men en stjärna som Tomasz Gollob har väl inte imponerat så väldigt på sistone?

- Jag tror att han behöver lite viktigare matcher för att tända till. Det är en sån förare som kan bli hur farlig som helst om han vinner sitt första heat.

Inför kommande säsong kommer Max att ha ett mycket attraktivt förarsnitt. Troligtvis gör det att intressenterna om 33-åringens namnteckning blir väldigt många.

- Egentligen vill jag inte uttala mig om nästa säsong. Jag försöker koncentrera mig på det som vi har framför oss istället. Jag kan säga så mycket att jag trivs i Luxo, säger Max.

Men om du fick välja?

- Jag tycker att Luxo är en av de bästa klubbarna i Sverige, kanske tillsammans med Vetlanda. Övergångsdatumen är visst satta tills i december också, så det finns gott om tid att fundera på sånt senare.

Kan du känna att du vill köra i ett lag utan så många stora stjärnor som det finns i Luxo för att få en viktigare roll?

- Nej, det tycker jag inte. Det är ingenting jag tänker på, säger Mikael Max.

Nu är alla tankar bara riktade mot G & B Arena och första semifinalmötet med Västervik.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons