Annons

"Jag vill ha revansch"

Skilsmässa och svagare golfresultat än på många år.
Men trots ett tungt 2003 ser Åsa Gottmo ljust på framtiden.
- Det ska bli himla kul att komma igång igen, jag kan börja lite på nytt nu, säger den nyblivna stockholmaren.
Nyheter • Publicerad 6 december 2003
Åsa Gottmo.
Åsa Gottmo.Foto: 

2003 blev inte riktigt som Åsa Gottmo hade tänkt sig. Efter segern i Wales hösten 2002 och tre år med fina totalplaceringar på Europatouren var förhoppningarna stora.

Visserligen blev det vinst på Telia Tourtävlingen på hemmaplan men totalt sett har golfsäsongen varit tung. Som bäst en 24:e plats på Europatouren gav en blygsam 58:e plats sammanlagt.

Annons

Teeskräck

- Jag har haft teeskräck, det har varit fruktansvärt. Jag har aldrig slagit snett tidigare. Och så har jag drabbats lite av prestationsångest. Efter 2002 pratade alla om att jag hade chansen på Solheim Cup - och det såg ju bra ut...

Och inte nog med att det har varit trögt på jobbet. Åsa Gottmo har haft ett tungt år privat också. Under våren separerade hon från maken Matz och i höst blev skilsmässan klar.

- Jag vet inte hur det har påverkat mig. Klart att det alltid är negativt med en skilsmässa, oavsett vilken väg det går. Men jag vill inte skylla mina resultat på det. Jag är en ganska stark person, säger Åsa Gottmo.

Skilsmässan var också en delorsak till att Åsa Gottmo i höst bestämde sig för att flytta till Stockholm. En annan delorsak var att hon via kontakter fick tag på en bra lägenhet.

- Jag ville prova på något nytt, få en ny utmaning. Samtidigt som jag får lite andra träningsmöjligheter här på vintern. Dessutom kanske jag sparar in en resdag eller två under säsongen eftersom jag har närmare till Arlanda härifrån.

Kvar i Kalmar GK

Flytten till Stockholm betyder dock inte att Åsa Gottmo lämnar Kalmar Golfklubb.

- Jag har spelat för Kalmar i så många år och nu är jag dessutom hedersmedlem. Det är flera klubbar som vill att jag ska spela för dem, men det ska väldigt mycket till för att jag ska lämna Kalmar GK, säger Gottmo.

Som efter semester i Kanada och USA för någon månad sedan har kommit igång ordentligt med golfträningen. I början på nästa år bär det av till Europatourpremiären i Australien och sedan till en lokal tour i Sydafrika.

Annons

Och det är en revanschsugen Åsa Gottmo som ger sig ut i golf-världen.

- Det ska bli himla kul att komma igång igen, jag kan börja lite på nytt nu. Jag vill ha revansch på mig själv.

jonas kanje

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons