Annons

"Ingen vet vad felet är

Henrik Karlsson, 26, har fått hela hösten förstörd.
På grund av en mystisk virusinfektion.
- Det är klart att jag är orolig, säger den förre IKO-backen.
Nyheter • Publicerad 2 december 2003

Inför den här säsongen fick Henrik Karlsson inget nytt kontrakt med IK Oskarshamn. Så efter fem säsonger på den småländska ostkusten bar det av till "gnällbältet" och IKO:s seriekollega Örebro.

Flytten har dock inte blivit vad han tänkt sig.

Annons

I skrivande stund vet han inte när han kan spela hockey igen.

- Jag åkte på nån form av virus i samband med flytten, i stort sett hela hösten har blivit förstörd, säger "Henke", som är bokförd för 13 matcher, men bara har varit på isen i ett knappt tiotal.

- Jag är helt kraftlös och orkar ingenting, ett par träningar och någon match går bra, sedan tar batteriet slut och jag måste vila igen.

Har du varit hos läkaren?

- Ja, flera gånger, de har tagit en massa prover men hittar inget "man kan ta på". Jag får ta en dag i taget helt enkelt.

Är du orolig?

- Det är klart att jag är orolig eftersom ingen vet vad felet är.

Vad säger klubben?

- Jag är väl inte årets värvning direkt... Det är klart att folk undrar vad jag håller på med, men hälsan måste gå först och Lennart (Källén, Örebros tränare) accepterar min situation och det känns bra.

Örebro inledde säsongen strålande, men har efter hand dalat i tabellen.

Annons

- Vi har tappat lite, men på det stora hela tycker jag det gått skapligt, vi har ett väldigt ungt lag och för oss börjar säsongen på riktigt efter jul, det är då det blir viktigt.

Du spelade fem säsonger i Oskarshamn, följer du laget?

- Självklart, jag har fortfarande kontakt med flera av killarna i laget, "Robban" (Ohlsson) och Alexander (Johansson) snackar jag med ofta.

Vad tror du om IKO:s chanser?

- De har seriens överlägset bästa lag utan diskussion, inget annat kommer i närheten. De grejar lätt en plats i superallsvenskan, sedan kan vad som helst hända.

Ändå har det varit siffermässigt jämnt i matcherna mot er?

- Ja, och det kan jag inte förstå, de borde kunna spela ut oss, men det känns som de håller tillbaka lite och spelar försiktigt.

Men Henrik Karlsson har annat än hockey att tänka på.

Medan Örebro och IK Oskarshamn kämpar vidare på isen för han en helt annan kamp.

- Det enda som gäller för mig just nu är att bli frisk, det är jobbigt med ovissheten.

Annons

CHRISTIAN GUSTAFSSON

christian.gustafsson@barometern.se

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons