Annons

IKO nära kvalserien efter norskt mål

IK Oskarshamn var nere i brygga.
Men reste sig.
- Det här var ett stort steg mot kvalserien, säger matchhjälten Mads Hansen efter 4-2-segern
Nyheter • Publicerad 10 mars 2005

Det blev en gastkramande föreställning i Nobelhallen, som inte punkterades förrän i matchens sista skälvande sekunder.

IKO hade en mycket välförtjänt 2-0-ledning efter den första perioden, men Bofors jobbade sig - mycket tack vare flera power play - in i matchen i andra perioden.

Annons

Utdelningen kom retroaktivt när backen Fredrik Ericsson dundrade in reduceringen efter endast 31 sekunder av akt nummer tre.

När sedan Emil Ekblad och Fredric Jaensson syndade med bara några sekunders mellanrum, och Bofors fick spela fem mot tre, kom kvitteringen. Fredrik Eriksson (inte samma som gjorde första målet) satte behärskat 2-2-pucken i Timo Leinonens högra kryss.

- Då kändes det tungt, det hade tagit över matchen, säger Mads Hansen.

Bofors fick fortsätta spela med en man mer efter kvitteringen, men när hemmapubliken väntade på ytterligare ett hemmamål slog IKO:s norske center till - just när laget blivit fulltaligt.

Jonas Liwing sköt i ett två mot en-läge, Fredrik "Grizzly" Eriksson räddade skottet och pucken "flipprade" lite innan den la sig tillrätta i slottet.

- Det var ingen som tog pucken, jag hann till och med sikta innan jag sköt, säger Hansen, som fick se trissan slinka in på "Grizzlys" plockhandssida efter drygt elva minuter.

Inte dumt att bli matchhjälte?

- Nej, verkligen inte, det är ju inte så ofta...

Målet föregicks av en omdiskuterad situation där IKO:s Martin Thörnberg, utan klubba, brottade ner Bofors Johan Olsson.

- Det var en solklar neddragning, var Boforstränaren Niklas Charneckis korta kommentar.

Annons

Efter IKO:s 3-2-mål pressade Bofors rejält och fick bland annat två power play-lägen, som de inte lyckades utnyttja.

I stället kunde backen Magnus Eriksson skrinna över hela isen och dundra in 4-2 i tom bur fyra sekunder före full tid.

- Jag är otroligt nöjd med segern. När de gör 2-2 känns det tungt, men vi känner oss ändå starka mentalt och vet att vi vänt jobbiga underlägen förr. Nu lyckas återigen komma tillbaka från ett svårt läge, säger IKO-tränaren Daniel Broberg.

IKO lämnade backarna Andreas Schultz och Jesper Andersson hemma till förmån för två extraforwards. Ett tvivelaktigt beslut med facit i hand.

- När Daniel Ljungkvist fick matchstraff efter bara några minuter blev det ett dåligt beslut. Då ångrade jag det, säger Daniel Broberg, som lovar att inte bjuda Bofors på lika många utvisningar när play off-serien i morgon flyttar till Oskarshamn.

- Vi ställer till det för oss och tar en förbaskad massa utvisningar. På fredag kommer vi inte bjuda dem på så mycket gratisenergi.

Mads Hansen håller med sin tränare om att disciplinen måste bli bättre.

- Vi uppträder klantigt och utvisningarna är klockrena.

Trots allt reder ni ut stormen och vinner - känns det som ni är snäppet starkare än Bofors?

- Ja, jo, det gör det ändå. Jag tycker vi är lite starkare. Men det är två jämna lag och Bofors kommer spela för livet i nästa match, säger Mads Hansen.

Norrmannen som såg till att IKO nu bara är en seger från kvalserien.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons