Annons

IKO kliver upp i serieledning

Tillbaka i serieledning.
Och med ena skridskon i superallsvenskan.
- Skönt som f-n. I dag spelade det ingen roll hur det såg ut, säger lagkaptenen Tomas Gustafsson, som gick i bräschen när IK Oskarshamn krigade ned Arboga med 4-1.
Nyheter • Publicerad 6 december 2003

IK Oskarshamn framstår allt mer som ett superallsvenskt lag.

Segern mot Arboga betydde tre livsviktiga poäng.

Annons

I kampen om seriesegern.

Och i kampen om en plats bland de fyra som får lira i superallsvenskan efter jul.

Inget skönspel

Mycket till skönspel fick inte de knappt 1 500 åskådarna (har Oskarshamnspubliken redan tagit ut den superallsvenska platsen?) se, men enligt Tomas Gustafsson var det av underordnad betydelse.

- I dag krigade vi oss till poängen. Publiken måste förstå att det blir sådana matcher ibland. Arboga är luriga, de backar hem och ligger bara och väntar på att vi ska göra misstag, säger "TG", som var en av de som jobbade hårdast för kvällen.

Han fanns också med i förarbetet till både 1-1 (Emil Ekblad rakade in en retur i power play) och Jimmy Lindströms 2-1 sju minuter in i andra perioden.

Assisten till 2-1-målet var emellertid inte av det elegantare slaget. "TG:s" studspuck från egen zon gick mellan benen på en paralyserad Arbogaback. Jimmy Lindström trampade förbi en lika fastvuxen markerare och fick fritt fram och satte kallt pucken mellan benen på Arbogamålvakten Mikael Bohman.

"Låg på rulle"

- Jag låg på rulle och trodde att passningen skulle komma tidigare. Plötsligt dök bara pucken upp. Skönt att få sätta dit den, säger Lindström.

Matchen bjöd på hafsigt spel och kändes helt öppen långt in i tredje perioden. IKO, som för första gången den här säsongen spelade på tre femmor, uppträdde ängsligt i slutakten. 2-1-ledningen kändes ytterst bräcklig.

Annons

- Det syntes att vi hade fått plocka om i femmorna och att vår fokus låg på måndagsmatchen mot Nybro. Det fanns ingen kräm alls i benen och inställningen var inte hundraprocentig. Det var match i 60 minuter och kunde ha slutat precis hur som helst, säger IKO-tränaren Joakim Fagervall, som naturligtvis var mycket belåten över att hans lag ändå lyckades hålla undan.

Med en och en halv minut kvar kom avgörandet. Dean Seymour satte 3-1 i tom kasse och jublet visste inga gränser. Av bara farten blev det även 4-1 genom Magnus Eriksson, efter snyggt samspel med Fredric Jaensson, i slutsekunderna.

I och med segern övertog IKO serieledningen från Mora, som överraskande tappade två poäng hemma mot Nybro. Dessutom ökade avståndet ned till femteplatsen till sju poäng.

En utveckling som innebär att IK Oskarshamn, precis som förra året, kan säkra den superallsvenska platsen i Nybro.

Nybro Vikings svarade för en knall när laget slog Mora på bortais med 4-3 efter sudden.

Tränaren Gunnar Johansson var en mycket glad man efter tvåpoängaren.

- Jag är fantastiskt glad, säger han.

Sedan blickade han fram mot mötet med IKO.

- Kul att spela mot serieledarna i varje omgång.

JAN BRUNBY

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons