Annons

I dag jagar Luxos "PK" guld

Han har redan tre VM-guld i lag.
Ikväll ska "PK" ta sitt fjärde.
- Det känns jäkligt bra för allihop
i laget, säger Peter Karlsson.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2005

OT når den 35-årige veteranen precis efter fredagens träning och det finns ingen som helst tvekan om att "PK" vill att fredagen ska bli lördag.

Går och väntar

Annons

- Jag går bara och väntar nu och längtar efter att tävlingen ska börja. Det funkade perfekt på träningen, men det spelar ju ingen större roll. Förutsättningarna blir helt annorlunda i morgon, säger Karlsson.

Varför då?

- Ah, polackerna försöker trixa så mycket som möjligt. I morgon ser banan ut på ett helt annat sätt än vad den gjorde idag. Vi vet att polackerna helst åker på en snabb bana med bett i. Idag var den mycket hård och hal när vi skulle träna.

Hur passar polackernas favoritbana Sverige?

- Det spelar ingen roll för oss, vi gillar när det är snabbt också.

Förutom värdlandet står Danmark och Storbrittanien för motståndet.

Världens fyra bästa länder gör liksom i fjol upp om en mycket prestigefylld titel. Sverige är regerande mästare, men kan ändå slå lite ur underläge imorgon.

- Tror att Polen är lite favoriter på hemmaplan och de såg väldigt bra ut i torsdagens race off. Men alla kan vinna ikväll, det kommer att bli väldigt tätt och tufft, säger Karlsson.

"Ensam är stark"

Lag-VM är en speciell tävling på så sätt att det inte finns någon lagkamrat i heaten.

Annons

Devisen "ensam är stark" gäller och enligt "PK" passar det nästan samtliga speedwayåkare alldeles utmärkt.

- Vi är ju i grund och botten individualister och egotrippade. Nu behöver man inte bry sig om nån annan. Det är perfekt, det är bara att gå ut och "mörda" de andra tre, säger den mycket laddade Luxoföraren.

Sugen på seger

Tillsammans med Tony Rickardsson, Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och, lagkamraten från Luxo Stars, Andreas Jonsson tänker Karlsson vinna sitt fjärde lag-VM guld i karriären ikväll.

- Det känns väldigt bra, det blir tufft men jag är sugen på att vinna igen, säger Karlsson.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons