Annons

Här lyser Rasmus mest

I Kalmar FF har Rasmus Elm, 18, den senaste tiden tvingats acceptera rollen som inhoppare.
I P18-landslaget är mittfältaren den största stjärnan.
Nyheter • Publicerad 7 september 2006
Kalmar FF:s Rasmus Elm hyllades av förbundskaptenen Ulf Svensson efter den P18-landskampen mot Tjeckien.Foto: MATHS BOGREN

Som defensiv länk på innermittfältet i diamantuppställningen är han oväntat nog nu även den främste målskytten i landslaget.

- Det har blivit fyra mål, ett mål vid de fyra senaste landslagssammandragningarna. Målet mot Tjeckien var dock ett riktigt slumpmål, säger Rasmus Elm.

Annons

Det målet avgjorde tisdagens träningslandskamp i Nyköping. Alexander Zaim, Helsingborgs IF, slog en hårt pressad frispark som Kalmar FF-spelaren skarvade in.

- Bollen tog på knäet, men det var skönt att den satt.

Får beröm Förbundskapten Ulf Svensson öste efter matchen beröm över Rasmus Elm och menade att han var outstanding på planen.

I kväll möter P18-landslaget på nytt Tjeckien på Backavallen i Katrineholm.

Det blir genrepet inför de kommande EM-kvalmatcherna i oktober och Rasmus Elm ser fram emot att få spela matcher.

För den senaste tiden har det mest blivit inhopp i Kalmar FF:s a-lag och med få matcher i b-laget har han haft en ryckig säsong.

- Jo, lite tråkigt är det när man inte får spela regelbundet. Man blir osäker.

Är du besviken på att du inte fått spela mer i KFF:s a-lag?

- Nej, besviken kan jag inte vara. Jag har inte varit i toppform och känt mig seg. Jag har haft problem med maten men vi har kommit till rätsida med det nu. Jag är ju fortfarande rätt ung, påminner Rasmus Elm.

Azinovic i mål I P18-landslaget spelade i tisdags även KFF-målvakten Zlatan Azinovic. Han svarade tidigt i matchen för en snygg räddning vid den vänstra stolproten och så fick han se en tjeckisk straff gå högt över ribban.

ª fakta | EM-kvalet P18

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons