Annons

Han njuter av att reta motståndarna

Han kan konsten att reta upp ett lag och njuter av det.
FBC Kalmarsund-backen Mathias Knutsson lovar nya tuffa tag i derbyt mot Växjö.
Nyheter • Publicerad 5 december 2012
FBC Kalmarsunds tuffe Mathias Knutsson längtar efter att få smälla på i derbyfajten mot Växjö Vipers i kväll.
FBC Kalmarsunds tuffe Mathias Knutsson längtar efter att få smälla på i derbyfajten mot Växjö Vipers i kväll.Foto: Johanna Eriksson

– Utanför planen är jag världens snällaste men när det är match blir jag helt förändrad. Jag tjafsar och psykar motståndarna, säger Knutsson.

Den tuffe 23-åringen har de senaste säsongerna utvecklats till en viktig bricka i tränarduon Adam Kallenberg och Magnus Gustafssons lagbygge. Knutsson är stark, tuff och är utrustad med ett mycket bra skott.

Annons

Han har också tagit på sig rollen som retsticka.

I träningsmötet mot superligalaget Pixbo var motståndarna ursinniga på ölänningen. I seriematchen mot Åby lyckades han få hela hallen emot sig.

– Jag tycker det är så roligt när ett helt lag blir förbannad på mig. Mot Åby var båda tränarna inne på planen när jag blev utvisad samtidigt som publiken skrek efter mig. Tänk om man fick ha det så i varje match.

Du njuter av den situationen?

– Det är riktigt kul om de kan irritera sig så mycket på mig. Får jag ett helt lag ur balans så har jag verkligen lyckats i den matchen.

Men det finns också en baksida med Mathias Knutssons spelstil. Med 17 minuter på botbänken under säsongen toppar han den allsvenska utvisningsligan.

– Min spelstil är att ligga på gränsen men i år har jag varit frustrerad på mig själv och då har jag klagat mer på domarna än jag ska göra. Då får jag dem emot mig.

I kväll väntar seriesuveränen Växjö Vipers, som bara har tappat en poäng i år, i ett stekhett derby. Fortnox arena väntas bli fullsatt med omkring 150 tillresta Kalmarsundsupportrar på läktaren.

– Vi ska smälla på dem. Det är ett derby och där kan allting hända. Alla vet att det kommer att smälla, Växjö spelar tufft precis som vi gör. Jag hoppas att det är bra domare som låter det vara tufft, säger Knutsson.

Tränaren Magnus Gustafsson hoppas kunna ställa ordinarie manskap på benen.

– Jonas Elofsson har haft lite problem med en hälsena men jag räknar med att han spelar, säger han.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons