Annons
Jonas Finn Olsson är allsvenskans fulaste spelare.
Och den störste skitsnackaren.
- Nähä? Jag som är något av det snällaste som finns. Jag trodde jag skulle vinna gentlemannapriset..., säger Arbogaspelaren.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2005

För Oskarshamnspubliken är Tre Kronor-meriterade Jonas Finn Olsson förmodligen mest ihågkommen för sina duster med Johan Markusson för ett par år sedan.

- Jag minns knappt det där. Jag blev ju nedslagen bakifrån och fick hjärnskakning.

Annons

Allsvenskans "Största skitsnackare" (delad med Magnus Wernblom) och "Fulaste spelare" - vad säger du om utmärkelserna?

- Ha, ha, det är väl inga utmärkelser att sträva efter. Å andra sidan är det kul att bli nämnd över huvud taget. Hellre det än att man inte får några röster alls.

Är du värd alla röster?

- Det finns väl viss grund för att jag vann. Jag har nog gjort lite dumma grejer när det hettat till - och snacka det kan jag!

Nyttig SM-guldmedaljör

En IKO-spelare som röstade på Finn Olsson säger:

- Han är den spelartypen som gillar att snacka och spela fult emellanåt. Samtidigt är det en spelare som lätt går att få ur balans - det är alltid kul att provocera honom.

- Jag röstade inte på honom, men jag håller med om att han är en av de värsta. Han är nyttig för sitt lag, säger en annan spelare diplomatiskt.

Jonas Finn Olsson, som vunnit SM-guld med Djurgården, tror inte det finns någon speciell anledning att Oskarshamnsspelarna röstade på just honom.

- Nej, det finns nog ingen särskild bakgrund. Resultatet hade nog blivit detsamma vilket lag du än frågat...

Annons

En annan sak. Arboga Ishall blev utsedd till den tråkigaste hallen att spela i - kommentar?

- Ha, ha, ska Oskarshamn säga, de har definitivt den jobbigaste trumman. Men det gör inget att de tycker så, det ska vi dra nytta av i vinter.

Till sist vill du hälsa Oskarshamnsspelarna något?

- Ja, hälsa att jag är en go kille som kommer att vara oerhört lugn i vinter. När de röstar nästa år kommer jag bli utsedd till årets gentleman!

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons