Annons

Haeggman hänger på i kvalet

Efter två av Europatourskolans sex speldagar är Joakim Haeggman på delad 50:e plats, två slag efter en plats som ger spelrätt till Europatouren 2010.
Nyheter • Publicerad 30 november 2009

– Jag spelar vettigt, men har haft lite oflyt. Det är bara att köra på, säger Kalmargolfaren.

I lördags inledde Haeggman med en 68-runda (-2). I går följde han upp med 72 slag (+1) på den andra av de två banorna i Catalunya.

Annons

– Det blåste säkert tre klubbor i dag och den här andra banan jag spelade är ett par slag tuffare. Med tanke på vinden hade det varit bättre att få spela den andra banan först.

Båda dagarna har Joakim Haeggman spelat stabilt men strulat till det för sig vid två hål.

– Jag har haft två skithål varje dag med en dubbel och en bogey. I dag (läs: I söndags) var jag två under när det hände och det klart att det känns surt att inte hålla i spelet hela vägen.

Trots det bättre resultatet under lördagen var Haeggman mer nöjd med sitt spel under söndagen.

– Då tappade jag två utslag och hittade bollen i en buske. Men jag fick ordning på driven på träningen på eftermiddagen och jag har en bra känsla nu. Vinden var tuff i dag och jag hade lite oflyt på ett par ställen.

Tävlingen avgörs först på torsdag då de 30 bästa av de 156 kvalspelare blir kvalificerade i kategorin 11b till Europatouren 2010. Det ger spelrätt till de tävlingar där det finns plats. Stora tävlingar är svårt att få plats till.

– Det är 72 hål kvar att spela. Jag vilar för fullt på kvällarna för att hålla koncentrationen uppe alla dagar.

Bäst så här långt är engelsmannen Charlie Ford med 67+64 slag (-11). Bäste svensk är Jarmo Sandelin på delad femte plats med 66+69 (-7). (Barometern)

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons