Annons

Häcken vann en poäng - KFF förlorade två

Viljan att vinna tog överhand.
Det struktuerade framgångsrika spelet försvann.
- Vi jagar segermålet för mycket, säger taktikern Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 26 september 2006
0-0 var en förlust för KFF och en seger för Häcken. KFF:s andretränare Albert Bunjaki, Ari och Nanne Bergstrand deppar medan Häckens Hasse Berggren och Roger Risholt var nöjda                 FOTO: SONJA PALM
0-0 var en förlust för KFF och en seger för Häcken. KFF:s andretränare Albert Bunjaki, Ari och Nanne Bergstrand deppar medan Häckens Hasse Berggren och Roger Risholt var nöjda FOTO: SONJA PALMFoto: 

Kalmar FF:s 0-0 mot jumbolaget Häcken var en besvikelse.

Både poängmässigt och spelmässigt.

Annons

Samtidigt befäster Kalmar FF sin fjärdeplats i allsvenskan, har sex raka utan förlust och trots att spelidén försvann i ivern så skapade KFF en handfull heta målchanser och vann avsluten i matchen med 18-9.

KFF-brassen Cesar Santin var den store målsumparen och det gyllene läget kom i matchens sista spark. Helt ren i straffområdet lyfte han bollen utanför.

- Första 20 minuterna var bra och struktuerat. Därefter får vi problem och saknar metodiken. I det här läget är det lätt att hamna i situationen att jaga trepoängare men där måste vi vara kyligare, säger Nanne Bergstrand.

Frågan om hur mycket avstängde lagkaptenen Henrik Rydström betyder för KFF kan nu dras till sin spets.

- Det var nåt som saknades i dag, säger mittbacken Patrik Rosengren, som fick ta över armbindeln.

Nanne Bergstrand var inte alls nöjd och försökte ändra om under matchens gång. Viktor Elm fick i andra halvlek lämna över innermittfältsplatsen till Lasse Johansson och framåt kom Brima Koroma in med knappa halvtimmen kvar att spela.

- Jag ville ha mer hot i djupled, men det blev ännu mer ostrukturerad fotboll. Det blev bättre när Brima gick ut på kanten.

I Häcken hoppas man på Reine Almqvist-effekten och en poäng borta mot Kalmar jublade Hisingelaget över.

Oväntad styrning

- Det är ett par måsten när man möter Kalmar. Ha koll på de snabba omställningarna och det klarade vi bra. Så är det fasta situationer och trots att vi är ett litet lag så gjorde vi det bra i boxen, säger Reine Almqvist, och fortsätter.

Annons

- Det här var positivt. Något att ta med oss. Vi blev stressiga i vårt anfallsspel men nu har vi en vecka på oss tills nästa match.

Bästa Häckenchansen var en oväntad styrning i andra halvlek. Dioh Williams sköt på Robert Mambo-Mumba och en helt ställd Petter Wastå kunde lättad se bollen smita förbi sin högerstolpe.

Underhållningsvärdet på Kalmar FF:s fjärde mållösa match för säsongen kom aldrig upp i entrépengen. Tjongande, felpass och grova tekniska misstag.

- Det var nog vår sämsta match här hemma i år, tycker Patrik Rosengren.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons