Annons

Fyra bonuspoäng

En sur förlust.
Och sex startpoäng i fortsättningsserien blir fyra. – Det är bara att gilla läget, säger Marcus Mellström.
Nyheter • Publicerad 13 december 2012
Marcus Mellströms Nybro Vikings föll i Skåne. Vikings tar med sig fyra poäng till fortsättningsserien som börjar den 2 januari.Foto: Paul Madej

Nybro Vikings spelade för sex eller fyra poäng i Kristianstads ishall i den sista grundserieomgången i går kväll. Vikings får starta med fyra i fortsättningsserien.

– Ja, det är bara att gilla läget och köra från fyra. Det är inte mycket annat vi kan göra nu, säger lagkaptenen Marcus Mellström som fick se förre Nybrobacken Anders Grönlund ge Kristianstad ledningen redan efter tolv sekunders spel.

Annons

– Det var många små sekvenser under de där tolv sekunderna som ledde fram till målet. Det får inte hända, en urusel start, säger Mellström.

Det var tredje matchen på kort tid som Vikings släppte in ett mål tidigt i matchen (Mörrum, Helsingborg och Borås).

– Vi får ta lärdom av det direkt när vi kliver in i fortsättningsserien. Det har blivit en ovana och det är något vi måste jobba bort.

Kristianstad hann göra 2–0 i den första perioden innan gästerna reducerade genom Joe Devin i den andra. Amerikanen hade sedan två fina kvitteringslägen, Joachim Larsson, Chris Nybeck och Rasmus Ahlholm var också framme utan resultat.

Då gjorde Kristianstad både 3–1 och 4–1.

– Vi spelade upp oss i den andra perioden och var bättre. Vi försökte tömma ut allt i sista men 4–2 kom lite för sent, säger Marcus Mellström.

Vikingstränaren Mike Beharrell var besviken efter matchen:

– Vi vann skotten med 32–23 och hade många bra lägen. Det var en tuff förlust. Nu får vi ladda om inför fortsättningsserien.

Tankar inför den?

– Vi har med oss fyra poäng och de är nog så viktiga. Det kommer att bli en hård serie mot många bra lag. Nu tränar vi en vecka till innan ett litet break. Vi samlas den 26 december igen och förbereder oss inför en tuff start med fyra matcher första veckan, säger Mike Beharrell.

HOCKEYETTAN

Kristianstads IK 4 (2,2,0) Nybro Vikings 2 (0,1,1)

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons