Annons

Fjärdeplatsen inom räckhåll efter en poäng mot Eslöv

Lite drygt tre timmars jobb betalade sig med en poäng.
- Jag tycker vi var värda mer än det. Men hade någon sagt innan att vi skulle spela 5-5 mot Eslöv så hade jag köpt det direkt, säger Kalmar BTK-tränaren Percy Felldin
Nyheter • Publicerad 30 december 2003

Någon ny utskåpning likt den i Eslöv i oktober (6-1-förlust för Kalmar) var det aldrig nära att bli i gårdagens viktiga mittenmöte. Redan i de inledande singlarna visade Kalmar BTK att Eslöv skulle behöva kämpa för att nå poäng den här gången.

Och kämpa fick de - i tre timmar. Matchen utvecklades till en riktig holmgång.

Annons

Alla de fyra singlarna i den första omgången spelades i fem set och den andra singelrundan var nästan lika jämn. Totalt spelades 36 singelset (av maximalt 40) och i snitt spelades nära 20 bollar per set. En siffra som ger en god bild av att nästan varje set var en gastkramning där de små marginalerna fick avgöra. Dubblarna följde samma mönster.

- Trots att vi fick en poäng med oss tycker jag ändå inte att man kan säga att det var vi som hade marginalerna med oss idag. Hade till exempel Mårten (Stenberg) vunnit sin första match tror jag att det kunde runnit iväg till vår fördel istället, säger Percy Felldin.

Kinesen vände

Stenbergs förstamatch gick mot kinesen Wang Zhe. De två första seten vann Kalmarspelaren smärtfritt. Han vann de bollar han skulle och snodde även med sig en del "extrapoäng" med några turliga kantstudsar och en nätrullare. Matchen skiftade dock karaktär i tredje som Wang Zhe vann knappt. De efterföljande två vann kinesen klart.

- Han ändrade sin serve i tredje. Han började serva då som man inte får längre med handen för bollen. Men det är svårt för domaren att upptäcka sådant, säger Mårten Stenberg som inte ville skylla ifrån sig förlusten på det.

Och han behövde inte heller vänta särskilt länge på sin revansch. I sin andra singelmatch slog han nämligen Eslövs försteman Peter Nilsson och det var också Stenberg som i par med Magnus Wahlgren ordnade Kalmars dubbelseger.

- Det var skönt att det slutade med en poäng iallafall. Det tycker jag vi minst var värda. Det hade varit mycket jobbigt att behöva åka hem efter en förlust idag, säger Mårten Stenberg.

Laginsats

Stenberg var dock inte ensam om att bärga poängen. Resultatet var frukten av en en laginsats i ordets rätta bemärkelse. Samtliga fyra Kalmarspelare bidrog nämligen med var sin singelseger.

Det oavgjorda resultatet gör att kampen om fjärdeplatsen fortsätter att leva. Eslöv och Kalmar ligger kvar på samma poäng, men Skånelaget har en match mindre spelad.

- Vi har inte gett upp. Spelar vi som vi gjorde idag kan vi klara fjärdeplatsen. Det känns som vi är i medgång nu, säger Mårten Stenberg.

Magnus Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons