Annons

Favoritseger i kyrkstafetten

Värsta konkurrenten saknades.
Då kunde Högby IF defilera in i mål i Ölands kyrkstafett.
– Jag kunde ta det rätt lugnt, säger Christofer Fogel som sprang sistasträckan.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2012
Högby IF segrade i Ölands kyrkstafett. ? Jag kunde ta det rätt lugnt, säger Christofer Fogel som sprang sistasträckan.Foto: Paul Madej

Det blev, föga överraskande, hemmaklubben Högby IF som la beslag på förstaplatsen i Ölands kyrkstafett. När huvudkonkurrenten IK Akele inte kom till start var enda riktiga hotet kombinationslaget Kalmar/Gotland – som ölänningarna distanserade med ungefär tre minuter.

Christofer Fogel tog Högby i mål i släptåg av hurrande lagkamrater.

Annons

– Jag fick order om att gå ut rätt lugnt eftersom vi hade en stor ledning. Men jag ville springa hela vägen så jag spurtade, för jag kände att jag hade krafter kvar, säger han.

Högbys segerlag bestod av elva löpare som alla sprang varsin sträcka, totalt nästan 63 kilometer.

I damernas långa klass tog IK Akele sin första titel efter tre raka Högbyvinster. Segermarginalen blev fem minuter till just Högby som slutade på andra plats.

Jimmie Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons