Annons

Eriksson: ”Vi är starka hemma”

Bedrövliga borta. Obesegrade på Guldfågeln Arena.
– Hemma är vi starka, säger Tobias Eriksson.
Nyheter • Publicerad 21 september 2014
Foto: Mats Holmertz

Sex dagar efter en förvånande insats i Örebro kommer Djurgården till Kalmar. Och även om insatsen på Behrn Arena är det som är färskast i minnet så kvarstår fakta. KFF är fortsatt obesegrat på Guldfågeln.

– Vi är inte alls nöjda med hur det såg ut sist. Det finns mycket att förbättra och vi har gnuggat på det i veckan på träning, säger Tobias Eriksson.

Annons

Varför är det så stor skillnad på prestationerna hemma och borta?

– Ja, varför är det så? Jag vet faktiskt inte. Vi behöver lyfta upp energinivån borta tror jag. Hemma får vi hjälp av publiken och tryggheten att vi är hemma på vår arena. Vi behöver hitta andra saker borta.

KFF har haft svårt för Djurgården de senaste säsongerna. Sedan segern hemma i Guldfågelns urpremiär 2011 har det blivit en oavgjord och en förlust och i bortamötet i våras var 0–0 ett glädjeresultat att ta med sig hem från Tele2 Arena.

– Mitt första år i Kalmar tror jag att vi vann med 6–1 hemma, men sedan har det varit tuffare. Det är ett bra lag och det kommer säkert att bli en tuff match. Men vi är starka hemma, säger Tobias Eriksson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons