Annons
Oskarshamns AIK är mycket nära att skriva kontrakt med Jonas Gunnarsson från Åtvidaberg.
- Det lutar åt OAIK, säger den allsvenskt meriterade 24-åringen
Nyheter • Publicerad 30 december 2003

Ljungbyholmsprodukten Jonas Gunnarsson tränade i går kväll med OAIK för första gången.

Går värvningen i lås skulle det bli en av de största i föreningens historia.

Annons

Gunnarsson har nämligen - sin ringa ålder till trots - hunnit med en hel del på fotbollsplanen.

1999 gjorde han till exempel 20 matcher (8 från start) i allsvenskan med Kalmar FF.

- Jag har flera alternativ både i superettan och på lägre nivå, men som det ser ut så lutar det åt Oskarshamn, säger Jonas Gunnarsson.

Varför lämnar du Åtvidaberg?

- Jag vill hemåt, jag har familjen i Ljungbyholm, dessutom ska jag plugga till idrottslärare i Kalmar till hösten.

De två senaste säsongerna har han alltså spelat i superettan med Åtvidaberg.

- Det har varit två kanonår, jag har fått vara med och bygga något från grunden, sedan har Åtvidabergs samarbete med Djurgården betytt mycket, vi har bland annat fått ta del av deras träningssätt.

Det som i första hand ska lösas innan ett kontrakt kan skrivas under är ett arbete - något som OAIK:s fotbollsansvarige Stefan Johansson tror ska fixa sig.

- Jag hoppas att vi ska komma överens inom kort, Jonas är en kvalitetsspelare som varit med om mycket trots att han är så pass ung - han passar han bra in i vår filosofi, säger Johansson.

När kan det bli något klart?

Annons

- Efter helgerna tror jag att det är löst.

° Redan på lördag är det dags för OAIK - som nu fått upp ångan ordentligt - att testa nästa etablerade spelare. Enligt vad OT erfar kommer nämligen meriterade stockholmaren Johan Flobecker på besök. Flobecker spelade den gångna säsongen i Top Kapi, topplag i division II östra Svealand, men har ett förflutet i bland annat Assyriska och Brommapojkarna. På Top Kapis hemsida beskrivs 30-årige Flobecker som en kämpe med känslig vänsterfot och utmärkt speluppfattning.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons