Direktrapporteringen från matcherna

Barometern rapporterade direkt från kvällens matcher. Drama i Torslanda.
Matchen slut: Torslanda-Kalmar FF. 5-3 . Stor dramatik. Kalmar ute ur svenska cupen efter straffar.
Matchen slut: Lindsdals IF-Gefle. 1-2.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2013
Vi följer både Lindsdals IF och Kalmar FF direkt i kvällens cupmatcher.
Vi följer både Lindsdals IF och Kalmar FF direkt i kvällens cupmatcher.Foto: Johanna Eriksson

Torslanda-Kalmar FF

Mål! Torslanda som vinner med totalt 5-3! Kalmar är ute ur svenska cupen, utslaget ur cupen av Torslanda - nia i division 1 södra.

McDonald missar! Fortfarande 1-0.

Torslanda börjar och gör mål. 1-0 i straffläggningen.

Nu blir det straffar i Torslanda. 1-1 efter förlängningen.

1-1 (113min) KFF närmast ett ledningsmål. Dock fortfarande 1-1.

1-1 Förlängning 2 igång.

--------

1-1 Slut på förlängning 1. Båda lagen har haft fina målchanser men fortfarande 1-1.

1-1 (111min) KFF kontrar och Papa får nytt läge. Utanför den här gången.

1-1 (97 min) Papa Diouf är fri men David Stenman gör en ny kanonräddning.

1-1 (93 min) Torslanda med jätteläge att ta ledningen. Avslut från nära håll som dock går utanför.

Förlängningen igång.

---------

Slut 1-1. Nu väntar förlängning 2x15 minuter. Riktigt drama i slutminuterna. Först kvitterar hemmalaget, sedan är KFF nära att göra 1-2 men stoppas av en fantomräddning av David Stenman.

1-1 Torslanda trycker upp allt och kvitterar efter en frispark. Inne på tilläggstid.

0-1 (90 min) JÄTTELÄGE för 1-1. Holmvik räddar på mållinjen.

0-1 (89 min) Romario med ett nytt avslut utanför. Bara minuter kvar nu...

0-1 (80 min) Holmvik dundrar fram och får jätteläge till 0-2. Skjuter dock utanför. Precis som Romario i anfallet efter.

0-1 (72 min) Byte KFF: Ring ut, Ismael in.

0-1 (70 min) Torslanda kvitterar! Men får målet bortdömt för offside. KFF:s ledning känns skör trots att de för spelet.

0-1 (65 min) Romario med ett skott utanför från bra läge. KFF äger matchen nu.

0-1 (58 min) Byte KFF: Romario in för Filip

0-1 (55 min) Solheim uppe och nickar igen. Nära 0-2 men hemmamålvakten räddar fint.

0-1 (51 min) Jämn inledning på den andra halvleken i Torslanda. Hemmalaget fortsätter stå upp bra.

0-1 Andra halvlek igång. Papa Diouf har ersatt David Elm

-------

0-1 Paus. Matchen började piggt men tappade mer och mer i tempo. KFF har mest boll och har skapat de bästa chanserna. Torslanda står dock emot bra.

0-1 (40 min) Torslanda med en hyfsad chans. Avslutet dock på tok för snett.

0-1 (39 min) Nästa frispark signerad Tobias Eriksson. Denna gång kan hemmamålvakten David Stenman boxa undan.

0-1 (38 min) McDonald med nästa KFF-chans. Avslutet dock högt över.

0-1 (30 min) Har inte hänt mycket sedan målet. Matchen har tappat tempo.

0-1 (21 min) Solheim nickar in en frispark från Tobias Eriksson.

0-0 (17 min) McDonald i stolpen! Nära 0-1...

0-0 (12 min) KFF för matchen. Har skapat några halvchanser.

Kvällens startelva: Cramer - Solheim, Nouri, Nenad, Holmvik - Rydström, Eriksson - Sachpekidis, McDonald, Ring - Elm

Lindsdals IF-Gefle

1-2 Matchen slut. Gefle vinner och är vidare. Lindsdal utslagna ur cupen. Oremo och Fredriksson utsedda till matchens lirare.

1-2 (89 min) Jätteläge för Lindsdal. Först J Petersson och sedan Fredriksson. Gefle har tur nu.

1-2 (85 min) LIF gör ett sista offentisvt byte. Byström går ut. Jacke Petersson kommer in.

1-2 (80 min) Fortfarande 1-2. LIF försöker men lukten av skrällkvittering har avtalet. Gefle ser ut att klara det här.

1-2 (75 min) Kvarten kvar på Fjölebro. LIF sliter för en kvittering utan att skapa något riktigt farligt.

1-2 (73 min) Orlov nära att nicka in 1-3, bollen smiter förbi Deurells stolpe.

1-2 (70 min) Närmare 2-2 än 1-3. Byström hade nytt bra läge nyss. Gefle ser ut att längta hem.

1-2 (67 min) Lindsdal bytte in Oscar Borg i stället för Johan Lewton i paus. Nu har Gefle gjort sitt första: Pekezela ut, Matcus Hansson in.

1-2 (60 min) Timmen spelad. LIF har fått vittring nu. Samtidigt börjar flera spelare se trötta ut. Gefle försöker lugna ner tempot och hålla bollen inom laget. Publik 1 250.

1-2 (53 min) Nära 2-2 men Hugosson gör en utomordentlig fotparad på Byströms skott.

1-2 (52 min) Viktor Fredriksson tar ner bollen på bröstet och skjuter hårt och lågt till höger om Hugosson.

0-2 (48 min) Avbrott. Domaren skadad. Fick bollen hårt i bakhuvudet men ser ut att kunna fortsätta.

0-2 (46 min) Jakob Orlov nickar in ett inlägg efter 20 sekunders spel

------

0-1 (halvtid) Jämn första halvlek även om det var mycket Gefle sista fem. Frågan är hur länge LIF orkar i andra. Fredrik Petersson och Johan Wittberg strålande i Lindsdal, mittbacksparet Johan Israelsson och Daniel Serell ser också mycket bra ut.

0-1 (38 min) Gult kort till Byström efter en snygg halvnelson på Oremo.

0-1 (34 min) Jätteläge till kvittering för LIF, men Viktor Fredriksson petar bollen precis utanför Hugossons stolpe.

0-1 (30 min) Småtrevligt spel, men LIF har svårt i sista tredjedelen. Oremo ser vass ut nu som släpande bakom Dahlberg och Orlov.

0-1 (24 min) Johan Oremo, snyggt distansskott lågt till vänster.

0-0 (22 min) Bra spel av LIF. Wittberg är pigg på sin kant. Mikael Dahlberg har dock haft bästa chansen. Men nicken gick över Deurells ribba.

0-0 (15 min) Inga direkta farligheter så här lång. Gefle har mest boll. LIF försöker slå om snabbt när man erövrar den.

0-0 (8 min) Jämnt spel så här långt. LIF står upp bra.

Startelvor: Lindsdal: Deurell – Lewton, Serell, Israelsson, Petersson – Byström, Fredriksson, Petersson – Axelsson, Christensson, Wittberg.

Gefle: Hugosson – Olsson, Mård, Fällman, Portin – Pekezela, Faltsetas, Lundevall – Dahlberg, Oremo, Orlov.