Annons

Det värdelösa har pågått för länge för KFF

34 poäng på 24 matcher är en godkänd poängsamling. De allt mer frekventa storförlusterna är en nivå under ”icke godkänt”. KFF:s 0–4-förlust mot Djurgården gör att säsongsavslutningen kan handla om att laget ens ska sluta på övre halvan av tabellen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2014
Jonas Hansson.
Jonas Hansson.Foto: 

För sex–sju omgångar sedan var det svårt att förutspå en utveckling där KFF skulle slåss mot ÖSK och HBK om att få vara på övre halvan av tabellen.

Landslagsuppehållet skulle ju vara två veckors lagbyggande för att kunna sätta positiv prägel på säsongen, att sudda bort sommaridentiteten och återgå till att vara en svår lagmaskin och eventuellt med bättre offensivt passningsflyt. KFF skulle motivera spelarna tillräckligt mycket för att de skulle se vinningen i att ta segrar som inte ger kortsiktigt stora skillnader.

Annons

Och det fanns ju klart mer framskridna anfallsidéer mot Djurgården. Bollarna stannade inte längs mittfältet, med ett tillbakaspel och långboll som standardlösning, utan KFF tog sig fram med hastighet till Djurgårdens straffområde och hade den typen av målchanser där bollen letade sig in i mål ungefär 50% av gångerna under våren.

Men defensiven. 1–4 mot Häcken, 0–3 mot AIK, 1–3 mot MFF, 1–3 mot Åtvidaberg, 0–4 mot Djurgården. Det fortsätter att endast finnas stickmatcher där KFF samlar ihop sig och lagjobbar ihop ett svårgenomtränglig block. 18 månaders arbete försvann när ett par spelare ramlade bort innan Häckenmatchen.

Grejen är att det har varit så olika måltyper som KFF har släppt in. Det hade varit en sak om man hade sett en trend, men för varje match blir det en ny matchförlorare i defensiven. Olika positioner och olika spelare som gör misstagen, med olika typer av insläppta mål. Om jag tar det på min renodlade skånsksmåländska så är det bara helt förbaskat muppigt värdelöst.

0–5/0–5 var jobbigt på ett annat sätt, det var en oväntad hård smäll men där laget ändå lyfte sig så fort, medan det nu har pågått under en alldeles för lång period.

Vad ska då KFF göra de återstående sex omgångarna? Man skulle kunna bänka spelare som ska lämna och istället testa Tipselitspelarna, men Eklunds förtroende för dem är lågt och de enda reserverna jag tror kommer få en markant större roll nästa säsong är Sachpekidis och Ericsson. Att hitta rätt i organisationen med bästa möjliga lag måste prioriteras klart högre än allt annat, för det handlar också om viktiga pengar på tabellplaceringarna.

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons