Annons

Dauda och Mendes på topp mot Tromsö

Jonathan McDonald och Sebastian Andersson på bänken. Daniel Mendes och Abiola Dauda från start.
– Det är bara att gå ut och köra, säger Abiola Dauda.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2012
Daniel Mendes och Abiola Dauda får förtroendet från start när Kalmar FF avslutar Copa del Sol med match mot norska Tromsö i eftermiddag.
Daniel Mendes och Abiola Dauda får förtroendet från start när Kalmar FF avslutar Copa del Sol med match mot norska Tromsö i eftermiddag.Foto: Paul Madej

Nanne Bergstrand fortsätter leta efter rätt forwardsuppställning och ger Daniel Mendes och Abiola Dauda förtroendet när KFF avslutar Copa del Sol med match mot norska Tromsö i eftermiddag.

– Det är hård konkurrens och det är bara bra för laget. Vi har flera olika spelartyper och det är bra att vi kan växla mellan dem, säger Abiola Dauda som kommer att spela som spets i 4-4-1-1-uppställningen med Daniel Mendes som släpande forward.

Annons

– När vi har spelat 4-4-2 har jag haft en sådan roll och det känns helt okej för mig. Det är bra att komma in i forwardsrollen igen, säger Daniel Mendes.

KFF har två raka förluster i turneringen, Tromsö inledde med förlust mot ryska Anzji på straffar innan de fick stryk mot Shaktar Donetsk med 0–1 i torsdags.

– Vi får lite mindre huvudspelare i dag, vi får se hur vi klarar av det. Samtidigt som vi får lite snabbare fötter. Annars gäller samma sak som mot Ålesund, vi får en bra match och kan rotera runt på ett par positioner. Försäsongen kommer att handla mycket om att just experimentera, säger Nanne Bergstrand.

Etrit Berisha har lite känning i en fot och vilar, övriga i truppen är tillgängliga för spel med undantag för Tobias Carlsson och Tobias Eriksson som kör rehab.

Startelvan (4-4-1-1): Petter Wastå – Mats Solheim, Paulus Arajuuri, Markus Thorbjörnsson, Jörgen Skjelvik – Papa Diouf, Henrik Rydström, Kristoffer Fagercrantz, Johan Bertilsson – Daniel Mendes – Abiola Dauda.

Matchstart: 16.00.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons