Annons

Carin siktar på EM-final

Målsättningen är inte speciellt kontroversiell.
Men Carin Möller, 20, vet vad hon kan.
- En finalplats på 200 meter är inte omöjlig, säger Kalmarsimmerskan inför kortbane-EM i Dublin.
Nyheter • Publicerad 9 december 2003

Kalmar Simsällskap har varit representerat på flera internationella seniormästerskap det senaste året. Jennie Lindh har fått chansen tidigare - nu är det dags för Carin Möller.

Ryggsimmerskan debuterar nu i ett stort internationellt mästerskap. Redan på torsdag är hon i vattnet för första gången.

Annons

- Klart att det känns lite pirrigt. Man vet inte riktigt hur det är runtomkring och så. Men det är bara att åka dit och göra så gott man kan, säger Carin.

Efter ett år där en hel del mentala problem har kantat hennes simkarriär har Carin på slutet börjat visa resultat igen.

Nyligen slog hon till i EM-kvalet i Göteborg - personligt rekord med över två sekunder på 200 rygg och bara en halvsekund från svenska rekordet.

Det räckte för en EM-biljett.

- Carins lopp i kvalet var imponerande. Efter100 meter var hon åtta tiondelar före tvåan, efter 150 ledde hon med 2,6 sekunder. En otroligt stark avslutning, berömmer tränaren Carina Arnesson.

Vill till OS

2,11,34 stannade klockan på. En tid som hade räckt till en sjundeplats i fjolårets kortbane-EM.

- Jag har inte satt några direkta placeringsmål - även om en finalplats skulle vara kul. Jag ska försöka sätta personligt rekord både på 100 och 200 meter. Sedan får man se hur långt det räcker, säger Carin blygsamt.

Kortbane-EM blir hennes första kontakt med världseliten. Men hon vill gärna hålla sig kvar i de stora sammanhangen. Till sommaren är det OS i Aten och Carin ser en realistisk chans att nå dit.

- De tänker skicka ett medleylag och det står nog mellan mig och Susannah (Moonan) om vem som får åka. EM blir väl inget kval för det eftersom resultaten i långbana kommer att bli avgörande, tror Carin.

Annons

På torsdag inleds EM för Carins del med kval på 100 ryggsim.

- Jag har inga stora förväntningar på den distansen.

- Det är 200 som är min bästa distans och det är skönt att ha ett lopp i kroppen inför det kvalet.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons