Annons

BTK:s vilding sätter färg på elitserien

Kalmar BTK har överraskat i elit-serien.
Tacka artisten Simon Gerada för det.
Han röker, svär och diggar musik under matcherna.
- Jag är annorlunda. Vild och lycklig, säger han och garvar.
Nyheter • Publicerad 12 december 2003
Han har samlat på sig några gula kort av domaren. Kalmar BTK:s nyförvärv från Austra-lien, Simon Gerada, har satt färg på bordtennisen. Foto: MATHS BOGREN
Han har samlat på sig några gula kort av domaren. Kalmar BTK:s nyförvärv från Austra-lien, Simon Gerada, har satt färg på bordtennisen. Foto: MATHS BOGRENFoto: 

För fyra månder sedan landade australiensaren Simon Gerada i Kalmar.

Sedan dess har inte mycket varit sig likt i Kalmar BTK.

Annons

22-åringen från Melbourne är en frisk fläkt som går in för bordtennisen med hela sitt hjärta.

Och han gör det på sitt eget sätt.

Han showar för publiken, spelar våldsam attackpingis och tar ut sig så under matcherna att han knappt orkar träna dagen efter.

- Ha, ha, jag är väl lite dålig på att träna i bland, erkänner han. Min filosofi är att aldrig göra något som är tråkigt.

Ringer hem varje dag

Simon gillar sitt liv i Kalmar. Han bor i egen lägenhet, dricker kaffe och ringer hem till pappa i Australien varje dag.

- Jag gör alltid något, även om de andra säger att jag inte gör det. Jag är aldrig uttråkad. Jag gillar stan och klubben är enastående. Jag älskar det här!

Inledningen av säsongen var bra, sedan kom en svacka. Nu tycker Simon att han är på väg upp igen.

- Det fungerade inte så bra mentalt under några matcher. För mig är det viktigt att jag mår bra här uppe också när jag spelar, säger han och pekar på huvudet.

Att hitta rätt balans är viktigt. Simon är sällan låg - men han kan bli för het under en match. Då gäller det att försöka landa.

Annons

- Då spelar jag lite lugnande musik för att ta mig samman, lite Frank Sinatra kanske. Vill jag ha inspiration blir det något annat. Eye of the tiger från filmen Rocky är min favorit.

Flyttade till Kina

Han var bara 14 år gammal när han flyttade hemifrån för att spela pingis i Kina.

- Mamma och pappa trodde jag gick i skolan, men jag tränade i stället. När de kom på mig frågade de vad jag ville göra. Jag sa; spela bordtennis. Mamma grät länge, men till slut lät de mig resa till Kina.

Sedan dess har han hunnit med många klubbar, men aldrig någon som Kalmar BTK.

- Det är en sådan sammanhållning här och jag känner ingen press på mig, så länge jag vinner, säger han och skrattar.

Spelar för Malta

Simon Gerada var nummer ett i pingis-Australien, men efter OS 2000 vände han det australiensiska bordtennis-landslaget ryggen för Malta.

- Jag hade problem med förbundet. De tyckte jag var dålig för sporten och de behandlade mig illa.

Hur bra är Malta?

- Hmmm, inte så bra. Malta kom sist i senaste VM. Fast då var inte jag med!

Ia Sellerberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons