Annons

BTK Enig fick lämna pingisens finrum

BTK Enig gjorde en tapper insats och plockade en poäng i sista omgången av BTK Rekord.
Det slutade med nedflyttning för Läckebylaget i alla fall.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2003

Kalmar/Helsingborg

Det blev en mycket jämn historia i Helsingborg. Enig tog ledningen med 2-1 efter segrar av Erik Lindh och Andrew Baggaley, men Rekord kom tillbaka starkt och såg ut att ha avgjort vid ställningen 4-2.

Annons

Då kom Enigs andrauppställning in i bilden. Göran Wranå spelade bort John Fröling och Andrew Baggaley vann mot Thomas Norberg.

4-4 samtidigt som Kalmar BTK var illa ute mot Eslöv betydde att Enig fortfarande hade chansen.

Men det blev bara en poäng. Visserligen vann Erik Lindh och Göran Wranå sin dubbel mot Chen Jiam och John Fröling, men det räckte inte.

I den andra dubbeln föll Andrew Baggaley och Jong Kyong Chol och därmed blev resultatet 5-5, och degradering för Enig.

- Vi gjorde en rätt bra match i alla fall, med tanke på att vi bara var tre man, säger Kurt Persson och syftar på koreanen Jong Kyong Chols bleka insats.

Gårdagens resultat innebär att BTK Enig, efter fyra säsonger, lämnar pingisens finrum och spelar i division I nästa säsong.

Ett bittert faktum, som dock inte verkade uppröra Kurt Persson alltför mycket.

- Livet går vidare. Vi var inte det första laget som åkte ur elitserien och inte det sista heller, säger han. (Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons