Annons

"Brynäs får det kämpigt"

Nyköping blev sjätte och sista lag till kvalserien.
- Ganska väntat. De är ett bättre lag än Västerås, tycker IKO-tränaren Daniel Broberg.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2005

Tack vare att IK Oskarshamn bara behövde två play off-matcher för att slå ut Bofors fick laget en spelledig helg.

I Nyköping gjorde hemmalaget och Västerås i går upp om den sista lediga platsen i kvalserien.

Annons

3 941 åskådare fick se Patrik Wallenberg ge Nyköping ledningen med 3-0 efter endast 40 sekunders spel av andra perioden - i numerärt underläge. Till slut vann Nyköping med 5-3.

Därmed står det klart att IKO får styra kosan till Södermanland när kvalserieäventyret drar igång på torsdag.

Daniel Broberg har varit i kvalserien tre gånger tidigare med Hammarby, bland annat samma år som IKO var där senast (2001).

Han sticker inte under stol med att han rankar fjärde resan dit väldigt högt.

- Det känns såklart jättestort även om jag redan från första början, när jag såg på Oskarshamn utifrån, hade känslan att det fanns kvaliteter i laget. Det känns som att det bara legat och bubblat, att bitarna fallit på plats i år, säger Broberg.

Klubbledningen och spelare firade kvalserieplatsen på restaurang efter Boforsmatchen.

- Det var väldigt trevligt. Självklart var det glada miner och skön stämning, säger IKO-tränaren.

OT bad honom att kommentera de kommande motståndarna i kvalserien.

° Brynäs

- Det blir den tuffaste kvalserien någonsin och jag tror att Brynäs får det riktigt, riktigt kämpigt. Räddningen kan bli värvningen av Wayne Flemming. Han är nog precis vad Brynäs behöver. Jag har sett Brynäs i ett par matcher på tv och laget har känts väldigt stirrigt och ihåligt. Jag tror att de hade kört fast och behövde en ny bas och röst som kunde styra upp det.

Annons

° Leksand

- Har helt klart kvaliteter, men har haft ett väldigt stort inflöde av spelare under säsongen. De har fått x antal spelare varje transferfönster som varit öppet och det är väl deras stora utmaning att få ihop bitarna. De har många lirare och Mikael Karlberg och Mike Ryder är två klasspelare, men kanske har de lite glömt bort grovjobbarna?

° Malmö

- Tror jag har bra möjligheter att greja nytt kontrakt. Jag var oerhört imponerad av Malmö förra året. De hade en riktig skitsäsong i elitserien, men när kvalserien körde igång var de oerhört redo. Jag har fått lite den känslan i år också, att de bara inte ska åka ur helt enkelt.

° Nyköping

- En tuff motståndare har vi fått erfara under säsongen. Ser oss som ganska jämna med dem, det känns som 50-50-läge inför torsdagen. Det är fyra lag som kommer att ha kniven på strupen i kvalserien, som SKA gå upp i elitserien. Men jag är övertygad om att både vi och Nyköping kan röra om i grytan.

° Skellefteå

- Ett lag man sagt i många år ska gå upp. De har både haft förutsättningarna och satsat hårt, men i år är jag inte så jäkla imponerad av dem. Jag upplever det som att de spelat en bättre hockey tidigare år. Tycker till exempel att vi gjorde en ganska svag insats när vi förlorade där uppe (0-4).

JAN BRUNBY

Jan Brunby
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons