Annons

Abelsson tillbaka i vardagen

Det är långt från Flerohopp till Champions League.
Peter Abelsson är på väg att ta steget.
- Vi är en bra bit på väg, konstaterar Malmö FF:s match-hjälte från onsdagens match mot Maccabi Haifa.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2005

Kalmar/Malmö

Det blev en Nybroson som tog Malmö vidare till det sista kval-steget till Champions Leagues gruppspel. Nicken i den 89:e matchminuten skickade Malmö till Europa och tusentals fans till sjunde himlen.

Annons

- Det har varit rätt hektiskt med tidningar och lokal-tv de senaste dagarna, men det är kul samtidigt. Jag har inte varit med om något liknande tidigare även om det var otroligt efter SM-guldet, säger Abelsson i bussen på väg upp till Kalmar.

Lojal lagspelare

Den långe, nickstarke mittbacken har fått mycket kritik för sitt spel och han har fått sitta en hel del på bänken. Samtidigt beskrivs han ofta som en kämpe och en lojal lagspelare.

Därför kanske följande kommentar om matcherna mot Maccabi Haifa inte är helt oväntad:

- Det var ju alla de andra som slet i två hela matcher och så spelade jag i fyra minuter och får all uppmärksamhet.

Hur var det att spela därnere?

- Det var väldigt varmt och hög luftfuktighet. Vi kom ner tre dagar i förväg och tränade två pass innan för att vi skulle vänja oss.

Stämningen på arenan?

- Publiken var väldigt hetsig. Nästan fanatisk, men MFF-klacken hördes nog när jag gjorde mål för det blev väldigt tyst i övrigt.

Vad betydde ditt mål för föreningen?

Annons

- Föreningen har ju som mål att vi ska ta oss till Champions League. Det är det som vi siktar på och sedan gäller det att skaffa en bred trupp så att vi kan hävda oss i Europa.

Men närmast är det allsvenskan och Kalmar FF som gäller och frågan är hur mycket ståhejet och matchen nere i Israel har påverkat Malmö FF inför dagens match på Fredriksskans. Laget har knappast råd med en förlust i en serie där flera av de väntade topplagen har börjat röra på sig.

- Det gäller för oss att vinna för att hänga på i toppen, konstaterar Abelsson som ser både för- och nackdelar med det tuffa matchandet och Israeläentyret.

- Klart att spelarna är lite slitna sen Israel, men förhoppningsvis har vi ett högt tempo i kroppen.

Är det speciellt att komma tillbaka till hemtrakterna, eller är Fredriksskans bara en arena

i mängden?

- För mig är det alltid speciellt att möta Kalmar FF. Kalmar har alltid varit den stora konkurrenten - ända sedan jag spelade i Nybro.

Jonas Kanje
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons