Annons

Zverev vann OS-finalen: "Finns inget större"

Alexader Zverev tog sin största titel i karriären när han vann OS-finalen i tennis över Karen Chatjanov, Ryssland, med 6–3, 6–1.
Zverev föll på knä och jublade när matchbollen var inslagen.
Tennis • Publicerad 1 augusti 2021
Alexander Zverev jublar efter sitt OS-guld
Alexander Zverev jublar efter sitt OS-guldFoto: Patrick Semansky/AP/TT

Världsfemman Zverev har funnit sin toppform vid precis rätt tillfälle. På vägen fram till OS-guldet slog han ut Novak Djokovic i semifinalen och han gjorde processen kort med Chatjanov i finalen.

Efteråt var tysken överlycklig.

Annons

– Det finns inget bättre än det här. Man spelar inte bara för sig själv utan för sitt land. OS är det största tävlingen som finns.

– Ingenting kommer att kunna slå den här känslan.

Zverev har länge pekats ut av exerter som inte tillräckligt mentalt stark för att vinna de stora titlarna och han tappade bland annat en 2–0-ledning till förlust i fem set i US Open-finalen mot Dominic Thiem i fjol.

Men i OS-finalen märktes inga nerver utan Zverev kontrollerade matchen.

– Ärlligt talat. Alla tennisexperter och gamla spelare säger alltid att andra är bättre än mig. Jag har nu vunnit 16 turneringar, fyra Masters 100 och ATP-slutspelet. Så, de kan säga vad de vill, säger nublivne OS-guldmedaljören Zverev.

Zverev blir första tyska tennisspelare som vinner en singeltitel i OS sedan Steffi Graf vann damsingeln i Seoul 1988.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons