Annons

Zlatans tårögda farväl

"Ibrahimovic, Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic."
Milansupportarna sjöng svenskens namn om och om igen inför avspark mot Hellas Verona.
Och på vip-läktaren satt stjärnan med tårar i ögonen.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2023
Zlatan Ibrahimovic var tårögd under hyllningen på San Siro.Foto: Gabriel Bouys/AFP/TT

Trots att Zlatan Ibrahimovic inte kom till spel i den sista Serie A-omgången på grund av skada handlade det mesta om honom ändå.

Som vanligt.

Annons

Milan har bekräftat att Ibrahimovic lämnar klubben i samband med att hans kontrakt går ut vid månadsskiftet. För att hylla sin hjälte vecklade supportrarna ut ett jättetifo till 41-åringens ära inför avspark mot Hellas Verona på San Siro.

"God Bye", stod det i hyllningen. En lek med orden – Ibrahimovic brukar ju likna sig själv vid Gud.

När läktarsångerna nådde sitt klimax, ja då kunde inte ens Ibrahimovic hålla tillbaka tårarna. Från vip-läktaren, bredvid sambon Helena Seger och barnen, vinkade han glatt till publiken och formade händerna som ett hjärta.

Totalt sett blev det drygt 160 framträdanden i Milantröjan under två sejourer för Ibrahimovics del.

Ibrahimovics framtid är oklar. Han har ännu inte gjort klart med någon ny klubb – även om det ryktas om att mittenlaget Monza ska ha erbjudit honom ett kontrakt – och han har heller inte meddelat att karriären skulle vara över.

Själva matchen, den vann Milan med 3–1.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons